Rahm summerar första omgången

Den första omgången är spelad och alla lag har nu mött varandra en gång. I toppen av tabellen finner vi Tyringe Hockey. Hemsidan tog ett snack med huvudtränare Rahm om säsongen så här långt!

Om vi börjar med det positiva som vi tar med oss från den första tredjedelen av grundserien. Vad är det då som laget och tränarduon är nöjda med?

– Resultaten är vi nöjda med! Vi har tappat 3 av 24 poäng och ingen förlust på ordinarie tid, vilket är starkt. Så vi är väl nöjda med alla delar stundtals, dock har vi inte gjort det hela matcherna utan vi slappnar av och då är det svårt att vända tillbaka. Men mest nöjda är vi med offensiven och sättet vi spelar anfallshockey på.

Thurn Data & Systemkonsult
Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB

Som sagt finns Tyringe i toppen av tabellen samt i toppen av statistiken när det gäller powerplay och boxplay med mera. Men allting kan alltid filas på och bli ännu bättre. Vad ska laget fokusera på framöver?

– Vi är slarviga och lite naiva vilket leder till överkreativitet. Det gör att vi bjuder på stora målchanser och låter motståndarna kontra på oss, vilket är något alla lagen vill göra mot oss. Så lite riskminimering och bättre bedömningar önskar vi oss framöver. Sen är det svårt att möta lag som bara förstör och chansar.

Målet med säsongen är att ta klivet upp till Hockeyettan igen. För att ta sig dit kommer laget att ställas mot svårt motstånd längre fram i form av Alltvåa och eventuell kvalserie. Hur håller man då fokus och tar steg i positiv riktning när man är topp i allt såsom PP och BP?

– Det gäller att vara kvar i toppen i alla delar! Vi tittar på våra uppsatta mål var femte match och då får vi svar hur nuläget är. Sedan är det fokus på träningarna som gäller. Det kan vara tuffare där ibland än på matcherna så det gäller att hålla den nivån. Sedan har vi inte slagit HA och Alvesta under ordinarie tid och det blir en extra morot!

Tyringe har fått fira mål flest gånger av alla i serien – hela 44 gånger på 8 matcher. Foto: Henrik Eberlund

I slutet av första omgången började truppen få lite skador och skavanker. De flesta är tillbaka, men några behöver lite mer tid på sig för återhämtning och rehabilitering. Hur ser prognoserna ut?

– Widell har inte börjat träna än. Vi hoppas han kommer igång snart med lättare träning, men tveksamt att han spelar innan jul. Bexdal blir borta 3-4 veckor till. Och med T.J. är det mer osäkert men han riskerar att missa resten av året och komma tillbaka efter jul.

Bluefoxes har ”flyttat hem”, och det blev bra tryck senast mot Sölvesborg. Hur viktigt är egentligen publiken och stödet från läktarhåll för att skapa en stark hemmaplan som kan fälla avgörandet i tighta matcher?

– Hela publiken med Bluefoxes i spetsen är grymt viktiga. Kan vi få stödet vi hade sist från dem är det klart något som ger extra energi. Jämna, täta matcher betyder de såklart än mer. Vi hoppas att fler och fler tar sig till Hovet. Nästa hemmamatch mot Osby ska vi ju vinna på isen och på läktaren precis som vi gjorde #Tillsammans i deras lada!

På söndag drar andra omgången av grundserien igång då vi åker till Blekinge för möte med Olofström. Om en vecka är det sedan alltså dags för Göingederby då Osby kommer till Hovet. Biljett till den matchen hittar ni här!

Tyringes första omgången i siffror

  • Powerplay: 40% (rank 1)
  • Boxplay: 85,19% (rank 1)
  • Mål: 44 (rank 1)
  • Insläppta: 18 (rank delad 1)
  • Shots on goal: 276 (rank 1)
  • Scoring efficiency: 15,94% (rank 1)
  • Publik: 688 (rank 1)
  • Poängkung: Emil Ekholm 14p (rank 1)

Dela med andra