Brännhet Brännström visar framfötterna

Tyringe Hockey har valt att satsa på egna produkter inför återtåget till Hockeyettan. I matchen mot Jonstorp till exempel fanns 10 stycken i truppen. En av dessa är Albin Brännström – en 18-åring som verkligen visat framfötterna!

På de senaste två matcherna har Albin gjort 3 poäng fördelat på 2 mål och en assist. Målet mot Trelleborg var den unge forwardens första i seniorhockeyn.

– Det kändes skönt att göra det första a-lagsmålet! Det var kanske inte det snyggaste jag gjort men skönt att det lossnade i alla fall.

I och med en del skador och skavanker i truppen på sistone har Albin fått chansen att bilda kedja med två rutinerade herrar i form av Kim Runermark och Fredrik Hansson. Något som är både skoj och rejält utvecklande enligt 18-åringen själv.

– Det är riktigt kul att få spela med just de två! De hjälper mig otroligt mycket med både tips och pushar mig till att göra det bättre varje byte.

Albin Brännström har precis gjort 7-2 mot Sölvesborg. Foto: Henrik Eberlund

Tillsammans med Runermark och Hansson har det gått så pass bra att trion även spelar powerplay ihop. Mot Sölvesborg fick de också bra utdelning i special teams.

– Att få chansen att spela i PP är riktigt roligt! Det kändes bra på träningen när vi spelade in oss och det visade sig på matchen då vi gjorde två mål av två möjliga i PP.

Som sagt är det många juniorer som fått chansen att visa upp sig i a-laget under säsongen. En annan av dessa, Harry Nilsson, gjorde också en fin match senast med två assist och hårt jobb. En del i framgången är enligt Brännström stöttningen från det äldre gardet.

– De pushar oss yngre på ett lärorikt sätt genom att de verkligen lägger tid på att förklara för oss hur vi kan göra det bättre i olika situationer!

Tack för passen! Runermark har gjort 2-0 efter pass från Brännström. Foto: Henrik Eberlund

Det är inte bara de äldre och etablerade i laget som pushar och stöttar de yngre förmågorna. Albin Brännströms pappa, Magnus, spelade själv i Tyringes a-lag på 90-talet – något som är en fördel för en ung hockeyspelare som gör samma resa.

– Han hjälper mig otroligt mycket inom hockeyn! Han vill mig alltid det bästa och han har drivit mig till den spelaren jag är idag!

I lördags hade laget även stor uppbackning från läktarhåll. Bluefoxes var tillbaka på gamla stå snett bakom hemmalagets bås. Just den energin klacken och publiken tillför kan fälla avgörandet även på isen. Albin hoppas därför på ett laddat Bluefoxes till det kommande derbyt.

– Vi som spelare blir extra taggade när man hör Bluefoxes på Hovet! Så jag hoppas att det kan bli ännu bättre drag nästa hemmamatch mot Osby! Det betyder otroligt mycket för oss spelare.

Passa på att titta och njuta av de lokala pågarnas framfart på isen! Den 3 november är det Göingederby på Hovet då vi tar emot Osby IK. Säkra din plats redan idag här!

Dela med andra