Vi tar pulsen på poängligaledaren

Het, hetare, Ekholm! På de 5 inledande matcherna har den 20-årige forwarden Emil Ekholm gjort 10 poäng. Ett snitt på 2 poäng per match alltså! Hemsidan kände sig tvungen att höra vilken dunderhonung det är han häller i sig.

– Jag känner att jag har fått spelet att stämma och har en bra kemi med Jansson och Ahlgren. Sedan har jag tagit mig till rätt plats vid rätt tillfälle samt skapat mig lite egna målchanser som har genererat positiva resultat.

Inte nog med att Emil leder hela seriens poängliga med sitt snitt på två poäng per match. Han har dessutom gjort poäng i varje match han spelat hittills i serien! Hur jobbar man för att hålla fokus och leverera varje match?

– Jag försöker att inte tänka så långt fram i tiden, utan bara fokusera på kommande träning och match. Helt enkelt försöka tänka ”här och nu” så mycket som möjligt, och sen såklart gäller det att förbereda sig så bra som möjligt inför varje uppgift. Sedan försöker jag även kolla på matcherna i efterhand så ofta jag kan för att se vad man gjorde bra och vad man kan göra bättre.

Emil har som sagt i inledningen av seriespelet bildat kedja tillsammans med Ludvig Jansson och Jesper Ahlgren. En formation som visat sig vara ytterst effektiv! Enligt Ekholm är det just deras olikheter som är deras styrka.

– Jag tycker vi kompletterar varandra bra, var och en har olika styrkor som gör att vi får till en bra kemi. Jansson är väldigt smart med pucken och skicklig på att öppna ytor för oss andra, medan Ahlgren är en grym skridskoåkare med ett kraftfullt spel som gör att vi går vinnande ur många närkamper. Jag själv försöker vara på rätt plats och ta pucken mot mål och hitta smarta passningar.

Emil Ekholm trivs på Hovet. Foto: Henrik Eberlund AB

Den unge forwarden har fått en pangstart på sin karriär i den blå och röda tröjan, och han njuter av varenda match. Klubben och laget har något bra på gång enligt Emil.

– Det är sjukt kul att spela på Hovet med det publikstöd vi har! Det ger en extra gnista och energi som kommer vara avgörande i slutändan. Jag trivs väldigt bra i klubben och känner att vi har något väldigt bra på gång.

I veckan gick laget på sin första plump i protokollet då Alvesta lyckades knipa två poäng från oss. Emil Ekholm kvitterade med en styrning med endast åtta sekunder kvar, men i förlängningen tog hemmalaget extrapoängen. På fredag är det dags för revansch då HA74 kommer på besök på Tyrs Hov, och Ekholm har segerreceptet klart.

– Återigen en fredagsmatch som alltid brukar bli roliga! Nycklarna till seger blir att spela vårt spel och åka mycket skridskor och vara kreativa, då kommer de inte orka att hänga med i vårt tempo hela matchen.

Vi får se om Emil Ekholm fortsätter hålla i sitt snitt med 2 poäng per match på fredag. Det vill ni inte missa – Köp din biljett HÄR!

Dela med andra