Melker Bergman förstärker defensiven

Tyringe Hockey kan idag presentera ytterligare en spännande värvning till lagbygget 2021/2022. Backen Melker Bergman ansluter från Nybro Vikings!

Sportchef Söderberg är nöjd över att ha kunnat komplettera backsidan med en ung, utvecklingsbar spelare som ska passa in i lagbygget.

– Melker har spelat med Emil Ekholm och Robin Ericsson förut så vi vet att det är en bra kille även utanför isen som kommer passa bra in i gruppen. Vi behövde ha in en back till då vi varit skadeutsatta och gått in i säsongen med endast 6 backar. Melker kommer att tillföra hårt arbete och offensiva kvaliteter, och jag tror han kommer utvecklas hos oss och vara en viktig pusselbit i resan mot Hockeyettan.

Thurn Data & Systemkonsult
Sparbanken Skåne

Den 20-årige backen kommer direkt från serieledarna i Hockeyettan Södra – Nybro Vikings – till serieledarna i Hockeytvåan Södra. Nu blir det alltså spel i den blå och röda Tyringetröjan – något som Melker själv ser mycket fram emot.

– Det känns skitroligt att få komma hit, och jag se fram emot att spela i Tyringe! säger 20-åringen själv.

Melker har spelat med flera av spelarna i årets Tyringelag tidigare, med Emil Ekholm i Troja J20 och med Robin Ericsson i Oskarshamn J20. Dessa båda har också en stor del i att det nu blir Tyringe Hockey för den unge backen.

– Jag har pratat med dem båda, speciellt Emil och han har bara sagt bra saker om klubben och föreningen så det känns förväntansfullt och bra att komma hit.

Vad är det då för typ av spelare som kommer in i truppen? En back med hela paketet, både defensivt som offensivt. I Troja och Oskarshamns J20 har Melker haft många plus, i både plus/minus som poäng-kolumnen. En tvåvägsback helt enkelt!

– Jag är en tvävägsback som gillar att vara med och bidra i det offensiva spelet och vara en tuff back att möta, förklarar Bergman.

Och utanför isen?

– Utanför isen är jag en lugn kille gillar att hänga med polare och hitta på saker utanför hockeyn!

Nyförvärvet Bergman kommer in i ett vinnande lag. Tyringe har börjat serien bra med full pott efter fyra matcher. Hur tacklar man det som ny i gruppen? Att hitta sin plats och hjälpa till att utveckla laget och spelet framåt.

– De har ju startat bra så det är väl egentligen bara att komma in och fortsätta med det de har påbörjat samt tillföra det som jag är bra på så ska det här bli en lång och rolig säsong. Målet för mig är ju samma för mig som klubben, att ta Tyringe tillbaka till Hockeyettan, säger Melker målmedvetet.

Vad tror du är viktigt för att ni inte bara ska hålla skärpan uppe utan även bli bättre som lag under säsongen?

– Jag tror det kommer vara viktigt att vara ödmjuk inför varje uppgift och jobba hårt varje dag och fortsätta utvecklas som lag!

Vi hälsar Melker Bergman varmt välkommen till Tyringe Hockey!

Dela med andra