Rahm summerar och blickar framåt

Nu är försäsongen färdigspelad, och på söndag är det seriepremiär! Hemsidan tog ett snack med huvudtränare Rahm om försäsongen och det som varit, och det som komma skall under seriespelet.

Träningsmatcherna är alltså slut och äntligen ska laget få tävla om poängen i serien – först ut är Olofström hemma på Hovet!

– Ja, äntligen! Och som extra krydda får vi stödet tillbaka på läktaren. Ska jag vara helt ärlig var inte hockey lika roligt förra året utan vår publik på Hovet. Vi hoppas att så många som möjligt hittar tillbaka och känner suget efter liveidrott på söndag. Vågar vi hoppas på över 800 på läktaren?

SwedSafe
Thurn Data & Systemkonsult

En nyttig försäsong

Som uppladdning och förberedelse har laget precis avslutat försäsongsmatchandet. Väldigt nyttiga matcher enligt Rahm.

– Vi har lirat åtta matcher vilket har gett 6 segrar, 1 straffvinst och en förlust. Det har varit nyttigt att möta lag från Hockeytvåan, både för oss tränare och spelare.

Om vi börjar med det positiva och det som fungerat bra – vad är du nöjd med än så länge?

– Jag är nöjd med att vi släppt in ganska få mål. Det är ett resultat av ett helt OK försvars- och målvaktsspel. Offensiven har vi väl inte riktigt fått igång än, men vi har skapat mycket chanser. Även vårt boxplay har varit bra trots att vi bara haft ordinarie backuppsättning en match.

Skador, sjukdomar och annan frånvaro har gjort att flertalet juniorer har fått chansen att skaffa sig nyttig erfarenhet av seniorhockey. Något som fungerat bra enligt huvudtränaren.

– Som mest har vi spelat med 2 juniorbackar som gjort det bra och även på forwardsidan har vi spelat 3 av våra juniorer. De har visat att de klarar av att spela på denna nivån, vilket är bra då det är mycket matcher och en bred trupp behövs.

Isac Hedlund firar ett mål under försäsongen. Foto: Henrik Eberlund

Nödvändiga justeringar inför seriespelet

Vad är det då som behöver justeras och utvecklas inför seriespelet som drar igång på söndag? Ganska mycket enligt Rahm, och det beror till stor del på motståndarnas sätt att spela.

– Vi har redan gjort stora förändringar i vårt sätt att spela. Jag ville från start att vi skulle ha mycket puck, kontrollera spelet nerifrån med kontrollerade uppspel. Det fick vi ändra på efter några matcher då de lag vi mött från vår serie forecheckar på allt hela tiden, med både en, två eller tre spelare. Det är inget vi vill göra men vi känner att vi måste spela en enklare hockey då lagen mer eller mindre bara kör.

Begreppet special teams har blivit en central del av dagens ishockey och innefattar spelet i box- och powerplay. Det är också just i special teams som många hockeymatcher avgörs – något Tyringe ska ta till fasta på.

– Såklart ska vi jobba med de sista bitarna gällande PP och BP för att de ska vara bland de bästa i serien. Det brukar kunna fälla avgörandet. Sen kommer vi även jobba sista veckan med våra utgångar ur zon som måste bli bättre, så vi inte hamnar under press så ofta.

Spännande lagbygge

Sportchef Daniel Söderberg har satt ihop en trupp som ska göra återtåget till Hockeyettan möjlig. Och tränare Rahm har många han vill lyfta fram efter försäsongen.

– Vi har två riktigt bra målvakter i Victor och Andrew. Sen tror jag att vi har en blivande publikfavorit i Jesper Ahlgren. Och Tommy Parran är en riktig ledare ute på isen. Men det finns många i laget som publiken kommer gilla skarpt, så jag uppmanar er att komma till Hovet och hitta era egna favoriter. Jag lovar att ni kommer hitta en hel del!

Missa inte seriepremiären hemma på Tyrs Hov på söndag. Nedsläpp 16.00. Varmt välkomna!

Dela med andra