Rutinerade Fredrik Hansson klar för Tyringe Hockey!

Tyringe Hockey är glada över att få presentera den offensiva kraften Fredrik Hansson som ny Tyringespelare säsongen 2021/2022!

Det är en mäkta rutinerad herre som kliver in i Tyringetruppen. Fredrik Hansson har över 500 matcher i Hockeyettan och Hockeyallsvenskan med nästan lika många poäng i ryggen. Den 33-årige centern är även en ledargestalt som har varit lagkapten i Kristianstad IK i flertalet säsonger.

Något som dessutom kan vara ovärderligt för lagbygget 21/22 och återtåget till Hockeyettan är det faktum att Fredrik Hansson har rutin från två avancemang i seriesystemet. Båda gångerna från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan med Tingsryd respektive Kristianstad.

Kontraktet med Tyringe Hockey är skrivet på 1 år och på grund av nuvarande jobbsituation går Fredrik in för fullt i laget från och med 1:e november. Fram till dess är han med så mycket som möjligt.

Foto: Henrik Eberlund

Det är annars en sugen Fredrik Hansson som ser fram emot att få snöra på sig skridskorna igen.

– Suget efter hockeyn har varit stort så det är skönt att få spela igen, säger 33-åringen.

Den rutinerade centern har ännu inte hunnit bekanta sig med laget men han menar att årets Tyringeupplaga ska vara med och slåss om en plats för spel i Hockeyettan 2022.

– Det ska bli en spännande säsong! Ska jag vara ärlig har jag inga som helst personliga mål, och jag har inte träffat laget än, men målet som lag måste vara att vara med och fightas om en plats uppåt!

Klubbens mål är också att avancera till Hockeyettan. Någon som har stor erfarenhet och rutin från att just avancera i seriesystemet är nyförvärvet Hansson. Vad har då Fredrik för visdom att dela med sig och bidra med till lagbygget?

– Det krävs rutin, lagsammanhållning, spets och tur. Vad jag hört är det en väldigt tight och bra grupp, och det finns redan bra spets i truppen tycker jag. Jag vill försöka bidra med rutin och sen självklart kunna pilla in lite mål och poäng, menar Hansson.

Avslutningsvis, vad skulle du vilja hälsa alla Tyringesupportrar som är sugna på att se dig i den blå och röda tröjan?

– Det ska bli otroligt roligt att få spela inför publik igen. Man har nästan glömt hur det känns. Så jag hoppas att så många som möjligt sluter upp och stöttar laget!

Vi hälsar Fredrik Hansson varmt välkommen till Tyringe Hockey!

Dela med andra