Lägeskoll med sportchef Söderberg

Säsongen är igång! A-laget har spelat två träningsmatcher och seriestart är bara en månad bort. Hemsidan satt ner med sportchef Söderberg för att få en lägeskoll och hans tankar om säsongen hittills.

Två träningsmatcher är spelade och laget är obesegrat efter 2-1 mot Värnamo och 3-2 mot Rögle J20. Och sportchefen har gillat vad han har sett.

– Jag är förväntansfull inför säsongen, och jag tycker det sett bra ut i de två träningsmatcher vi har spelat. Vi var lite kort om folk då några spelare kom hit lite senare, vilket gjorde att vi lyfte upp ytterligare 4 juniorer dessa båda matcher. De fick känna på seniorspel och gjorde det bra! Så med 13 egna produkter i laget slog vi både Värnamo och Rögle J20. Riktigt kul och motiverande inför framtiden.

På frågan om han sett någon som överraskat redan nu vill inte Söderberg nämna några specifika namn. Utan han väljer snarare att se till laget och gruppen som ska representera klubben i vinter.

– Jag tycker väl inte att någon direkt har överraskat i sin prestation hittills utan jag är nöjd med det jag ser. Spelarna vi plockat in utifrån verkar ha slagit väl ut. Det är bra killar som är beredda att jobba hårt för att vi ska nå vårt mål!

Men att hålla sig helt från att ge beröm klarar sportchefen inte, utan till slut får det unga gardet i laget ros.

– Det som jag i så fall vill nämna är väl just det att det är kul att våra unga killar har gått in och tagit för sig!

Egna produkten Isac Hedlund firar sitt mål i vinsten mot Rögle J20. Foto: Henrik Eberlund

Men Söderberg är inte helt klar med sitt bygge. Två spelare till ska in i truppen innan serien drar igång.

– Vad gäller truppbygget söker vi fortfarande en back och en forward. Vi har en del krokar ute, och jag hoppas kunna presentera dessa två inom kort.

Seriespelet är en månad bort och truppen är alltså inte full. Huruvida det är en nackdel att inte ha alla bitar på plats i detta läget vill inte sportchefen lägga fokus på. Det viktiga är vilka som kommer hit, och inte när de kommer.

– Man kan tycka att det är lite väl sent men som jag sagt förut är det viktigt att det är rätt personligheter vi får hit. Vi vill inte ta hit någon bara för att fylla en plats utan att vi har en tanke med spelaren och hur han passar in i gruppen.

Att vara ansvarig för att kunna ställa ett slagkraftigt lag på isen är hårt arbete. Det krävs många telefonsamtal och förhandlingar för att hitta rätt spelare, lägenheter och jobb ska ordnas, och supportrars förväntningar ska uppfyllas. Men Daniel Söderberg klagar inte då han har hela den blå och röda familjen i ryggen.

– Jag vill passa på att tacka alla som hjälper till runtomkring laget och föreningen. Det finns många som ställer upp och lägger mycket av sin tid för att detta ska fungera på ett bra sätt. Vi har supporterklubben som jobbar in pengar till Supporterspelaren, Lions som stöttat med husgeråd till inflyttade spelare, privatpersoner som köper årskort och skänker möbler, företag som stöttar föreningen, ledare som tränar våra yngre killar och tjejer som förhoppningsvis drar på sig a-lagströjan i framtiden. Utan alla dessa hade det inte gått att driva denna förening.

Coronan kräver fortfarande vissa restriktioner gällande publikantal på sportevenemang. Söderberg och klubben hoppas att vi snart kan få släppa in fler på Tyrs Hov.

– Förhoppningsvis får vi alla glädjas över många vinster på Hovet i höst. Jag hoppas verkligen att mer publik snart är tillåten så att vi tillsammans kan stötta vårt älskande Tyringe på plats!

Dela med andra