Centern Emil Ekholm klar!

Tyringe Hockey kan idag presentera ytterligare en spännande värvning till lagbygget 2021/2022. Forwarden Emil Ekholm är klar för klubben!

192 centimeter och 85 kilo Ekholm är tänkt på centerposition i lagbygget, och sportchef Daniel Söderberg är nöjd över att ha fått ännu en bit på plats.

– Jag förväntar mig en hårt arbetande center som även kan bjuda på lite finesser, myser sportchef Söderberg.

Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB

– Med Emil får vi in en ung lovande spelare som har framtiden för sig. Emil fick känna på spel med Troja i Hockeyettan förra säsongen, och vi tror och hoppas att han ska ta nästa kliv här hos oss och vara med och hjälpa oss på resan uppåt, fortsätter sportchefen.

Den Rögle-fostrade forwarden kommer alltså senast från spel i Troja/Ljungby. Nu är målet att ta upp Tyringe till serien han kommer ifrån.

– Det känns väldigt kul och spännande! Jag ser verkligen fram emot en rolig säsong, säger 20-årige Ekholm.

Född 2001 blir detta första säsongen som senior för Emil men trots sin ringa ålder har han rutin från Hockeyettan. Innan han anslöt till Tyringe var han även på try-out i hårdsatsande Tranås. Men nu ser han istället framåt emot att utvecklas i den blå och röda tröjan.

– Målet är att ta Tyringe tillbaka till Hockeyettan. För egen del vill jag hjälpa laget att vinna matcher och samtidigt utvecklas till en bättre hockeyspelare, säger Emil målmedvetet.

Sportchef Söderberg förväntar sig en hårt arbetande center som även kan göra det där lilla extra – en beskrivning som nyförvärvet själv känner igen sig i.

– Jag är en rightare med bra spelsinne som gillar att bryta mönster och vara kreativ samt alltid ger 100%, menar nyförvärvet.

Och utanför isen då?

– En snäll kille som är lugn och sansad med båda fötterna på jorden.

Som sagt är Emil fostrad i Rögle innan han lämnade för Troja/Ljungby. I Rögle U16 Elit spelade han tillsammans med två andra ur årets Tyringetrupp – Mads Hanneborg och Robin Ericsson.

Vad kan du berätta om dessa två som vi kanske inte redan vet?

– Mads har ett väldigt vasst handledsskott! Sen är Robin extremt noggrann med sitt stuk på isen, avslöjar Emil.

Avslutningsvis, vad skulle du vilja hälsa alla Tyringesupportrar som längtar efter hockey?

– Ta er till Hovet och stötta oss på våra matcher så ska vi bjuda på en rolig och vinstgivande hockey!

Vi hälsar Emil varmt välkommen till Tyringe Hockey!

Dela med andra