Herman Samevik signerar a-lagskontrakt!

Tyringe Hockey har skrivit kontrakt med den 19-årige egna produkten Herman Samevik!

Namnet Samevik och Tyringe Hockey har en lång historia tillsammans. Nu är det alltså dags för ett nytt kapitel i berättelsen! Den 19-årige forwardens pappa är ingen mindre än Henrik Samevik – med över 10 säsonger i klubbens a-lag.

– Det är en dröm att gå i släktens spår med pappa, farfar och hans bror, som alla varit framgångsrika i Tyringe A-lag. Det känns utmanande och roligt, säger 19-åringen.

Text & Reklam

Kontraktet är alltså påskrivet, men Herman är inte nöjd där. Målet för den kommande säsongen är klart för den unge forwarden – att ta en plats i laget! Men samtidigt ha kul på vägen.

– Mitt mål är att kriga till mig en ordinarie plats i laget genom att utvecklas som hockeyspelare och samtidigt ha roligt, förklarar Samevik den yngre.

Steget från juniorhockeyn upp till seniornivå kan vara knepigt men Herman har koll på läget och kan nämna konkreta saker i sitt spel som han vill utveckla för att lyckas. Dessutom var han ombytt i 16 matcher med a-laget i Hockeyettan förra säsongen.

– Jag har tränat och spelat i a-laget förra säsongen så jag vet vad som krävs. Jag behöver slipa på mitt skott, min fysik samt teknik men jag har sommarjobbat mycket i sommar och därför tränat på egen hand, säger forwarden.

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare för de förväntansfulla fansen?

– En allround rollspelare med bra spelsinne, fart och uthållighet

Sedan var det den där pappan. Hur har det varit att ha en framgångsrik spelare i familjen? För Herman har det inneburit ett bollplank och någon att lära av.

– Han har varit min tränare i många år och kommer fortfarande med tips och tricks. Jag har lärt mig mycket av honom men nu har jag fria tyglar att utveckla min egna roll som hockeyspelare. Jag är bra förberedd för nästa kliv men kan naturligtvis utvecklas mer, säger Herman målvedvetet.

Vi hoppas att Herman har snappat upp både det ena och det andra av sin pappas tips och tricks, för till hösten börjar resan tillbaka. Den unge forwarden Samevik ser fram emot uppgiften och stödet på läktaren.

– Vi är ett ungt hungrigt lag och hoppas att ni stöttar oss i både med och motgångar. Det kan bli en rolig resa för alla tillbaka mot toppen nu efter Corona! avslutar det senaste tillskottet i a-truppen Herman Samevik.

Fyra snabba!

Favoritplats i byn? Hovet

Favoritplats på Hovet? Bubbelpoolen

Favoritspelare i blått och rött? Alla H. Samevik

I krysset eller mellan benen? Där det blir mål!

Dela med andra