Från Thunder till Tyringe – Lär känna Tommy Parran!

I fredags presenterades han av Tyringe Hockey under livesändningen av Soda Signar – nu får ni en närmare presentation av hockeyspelaren och personen Tommy Parran.

Den 25-årige backen Parran kommer senast från ECHL och laget Adirondack Thunder. Nästa säsong blir det alltså spel i Hockeytvåan och den blå och röda Tyringetröjan – något som Parran är spänd på redan nu i sommarvärmen.

– Jag är verkligen exalterad och ser fram emot att komma till Tyringe och komma igång med säsongen! säger amerikanen Parran.

SwedSafe

Precis som sportchef Daniel Söderberg nämnde i fredags har Tommy spelat med svensken Ludvig Larsson i Adirondack. Samme Larsson har nyligen signat med Rögle i SHL, och han gratulerade klubben till en kanonvärvning när Söderberg hörde sig för om Parran. Men det är inte bara Söderberg som använt Larsson som bollplank.

– Jag har pratat med några av mina tidigare lagkamrater om Sverige. Två av dem, Larsson-bröderna, är från Malmö, och de berättade för mig att det är en underbar plats att spela såväl som ett vackert land att bo i. De berättade också att det är en utmärkt plats för utomhusaktiviteter, och jag fiskar mycket och gillar att vandra. Jag har mycket mer att lära mig och jag ser fram emot det! förklarar amerikanen.

Just naturen och att lära sig nya saker är något som kan få Tommy Parran att trivas i sitt nya hemland – och han kan säkert hitta en fiskekompis i landsmannen T.J. Sneath som också är en storfiskare.

– Utanför hockeyn tycker jag om vandring och flugfiske samt matlagning. Jag ser fram emot att lära mig om nya livsmedel och rätter samt uppleva naturen på en plats som jag aldrig har varit!

Det är alltså hur personen Tommy Parran tycker om att fördriva sin tid. Men vad är det då egentligen för hockeyspelare som skrivit på för Tyringe Hockeys återtåg till Hockeyettan? Statistiken vittnar om en stabil och defensivt skicklig back – en bild Parran är beredd att hålla med om.

– Jag skulle säga att jag är mycket tävlingsinriktad, och en bra skridskoåkare. Sedan gillar jag att vara fysisk och svår att spela mot i alla delar av isen, menar Parran.

Tommy Parran spelar kommande säsong i Tyringe Hockeys blå och röda tröja.

Sportchef Daniel Söderberg har hyllat Parrans rutin och sagt att erfarenheten kommer att hjälpa lagets unga spelare att se och förstå vad som krävs för att vara en professionell hockeyspelare. Tommy Parran har också en klar bild över hur en ledare i ett hockeylag ska vara.

– Jag tror att de bästa ledarna är de som föregår med ett gott exempel för sina lagkamrater. De viktigaste lärdomarna som jag tagit med mig från kaptenerna jag spelat under handlar mest om förberedelser. Allt från den dagliga rutinen innan du går på isen för att träna varje dag, till att du är redo att göra vad som är nödvändigt för att vinna och vara den bästa spelaren du kan vara, konstaterar nyförvärvet Parran.

Klubbens mål nästa säsong är naturligtvis att kvalificera sig till Hockeyettan! Parran har en hel del erfarenhet när det gäller att spela slutspelshockey från sin tid i Ohio State University i NCAA – och på frågan om vad som krävs för att stå som segrare i slutet på säsongen lyfter Tommy fram vinnarinstinkten och lagsammanhållningen.

– Att vinna och utvecklas är alla ishockeyspelares mål. Det krävs att du gör jobbet på träningarna och på gymmet varje dag för att ens ha chansen att spela för ett mästerskap. På college lärde jag mig att de bästa lagen har spelare som alltid vill vinna, och detta kräver att alla köper spelsystemet och att alla är konsekventa i sin arbetsmoral under en hel säsong, avslutar nyförvärvet.

Då hoppas vi och tror att Tyringe Hockeys senaste nyförvärv kan bidra med just viktig erfarenhet och ledarskap till lagbygget 2021/2022! Och vi passar återigen på att hälsa Tommy varmt välkommen till klubben.

Dela med andra