18-årig foward signerar A-lagskontrakt!

Tyringe Hockey har skrivit kontrakt med den 18-årige egna produkten Albin Brännström!

Förra veckan kunde vi glatt meddela att backen Gabriel Widell skrivit på ett a-lagskontrakt med moderklubben. Idag är det alltså dags för nästa egna produkt som får chansen säsongen 2021/22 – forwarden Albin Brännström!

– Det känns riktigt roligt att få skriva på för a-laget! Man gick alltid ner som liten och såg på matcherna och ville vara en av dem en dag!  Så det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse! säger den unge Brännström.

Sparbanken Skåne

Sportchef Daniel Söderberg är nöjd över att kunna få upp egna produkter från de egna leden till a-laget.

– Detta är ett steg på vägen att ha fler egna produkter i laget. Jag är glad att vi kan erbjuda dessa två killar chansen att slå sig in i laget på allvar i år. De har varit uppe och känt på det lite, men nu är det dags för dem att ta nästa steg! menar Söderberg.

Det är inte någon slump att de båda Tyringepågarna får a-lagskontrakt. Enligt Söderberg har de visat att de har vad som krävs för att få chansen på seniornivå.

– Båda har visat framfötterna nu på försäsongen och kört stenhårt. Och vi tror på en ljus framtid för dem om de fortsätter på den inslagna vägen. Efter dessa två är vi nu uppe i 7 egna produkter i truppen och det kan bli aktuellt med någon till inom kort, avslöjar sportchefen.

Brännström hungrig på mer!

Den unge forwarden Brännström ser fram emot den stundande säsongen och målet som hägrar nästa vår är glasklart…

– Kommande säsong kommer bli en rolig men även lärorik säsong där jag vill utvecklas så mycket som möjligt. Mina mål är att utvecklas till en mer komplett spelare och givetvis att vi ska upp i Hockeyettan igen! slår Albin fast.

Albin Brännström har signerat sitt första a-lagskontrakt med moderklubben – nästa säsong siktar han på att utvecklas till en mer komplett spelare.

Precis som Gabriel Widell är inte heller Brännström någon duvunge i sammanhanget. Albin har både tränat och spelat med a-laget tidigare – säsongen 19/20 kom också första poängen i a-lagströjan.

– Att ta steget till seniorhockeyn är väldigt roligt men även spännande. Tidigare år har jag tränat med A-laget en del och spelat några matcher så förhoppningsvis hjälper det mig på vägen.

Steget upp till seniorhockeyn kan vara ett svårt steg att ta. Och det är ofta fysiken som nämns som en av de svåraste bitarna att få till för att kunna konkurrera. Men Brännström verkar ha koll på läget och jobbar för fullt för att få alla bitarna på plats.

– Jag vill utveckla det mesta i mitt spel för att kunna bli så bra som möjligt så klart. Men jag behöver utveckla min fysik också om jag ska kunna ta nästa steg i hockeyn! Det är mycket försäsongsträning som gäller nu där jag jobbar stenhårt inför säsongen! säger 18-åringen.

Hur skulle du då beskriva dig själv som hockeyspelare för de förväntansfulla fansen?

– Jag skulle beskriva mig som en orädd forward som har ett bra öga till att sätta andra i bra lägen, säger Albin.

Då vet vi alltså vad vi har att se fram emot kommande säsong när nummer 18 Brännström är inne på isen – och vi hoppas att vi får se många fina framspelningar från hans klubba! Albin själv hoppas på bra tryck på Hovet till hösten och hälsar till alla Tyringesupportrar.

– Jag hoppas att alla supportrar har en bra sommar och laddar upp inför hösten! Så syns vi i höst när det drar igång! #tillsammans

Fyra snabba!

Favoritplats i byn? Hovet!
Favoritplats på Hovet? Isen.
Favoritspelare i blått och rött? Daryl Bat
I krysset eller mellan benen? Krysset.

Dela med andra