Gabriel Widell signerar A-lagskontrakt!

Truppen för säsongen 2021/2022 får ny pusselbit på plats – Tyringe Hockey har skrivit kontrakt med den 19-årige egna produkten Gabriel Widell!

– Det känns helt fantastiskt att få ett A-lagskontrakt med sin moderklubb. En dröm som går i uppfyllelse, säger en upprymd Gabriel Widell.

Tyringepågen Widell är märkbart glad över sitt nypåskrivna kontrakt med moderföreningen. Och den reslige backen, 1.96 meter, ser fram emot att få ta steget in i seniorhockeyn på allvar, även om han faktiskt både tränat och spelat med a-laget tidigare.

SwedSafe

– Att kliva in i seniorhockeyn är både spännande och roligt. Samtidigt har jag tränat en hel del med A-laget under tidigare år så förhoppningsvis hjälper det lite, menar Tyringeprodukten.

Vad känner du då att du behöver utveckla för nästa steg kommande säsong?

– Jag vill väl egentligen utveckla allt, för att kunna bli så bra som möjligt. Sommarträningen blir väldigt viktigt, då jag kommer behöva bygga muskler för att klara seniorspelet, säger han målmedvetet.

Gabriel Widell i moderklubbens färger – nästa säsong blir han a-lagsspelare.

I klubbens juniorlag har backen Widell varit både en pålitlig poängspelare och viktig kugge i defensiven. På frågan om vad alla Tyringesupportrar kan förvänta sig för spelartyp är det också just mångsidigheten han lyfter fram.

– Som hockeyspelare skulle jag nog kalla mig för en tvåvägsback. Jag tycker om att försvara och förstöra för motståndarna, men det är så klart även kul att följa med upp i anfallen. 

Säsongen 2017/2018 var Gabriel med och spelade upp klubbens J18 till Division 1, vilket är en erfarenhet som kan bli värdefull till våren 2022. Och för Widell är målet med säsongen självklart – avancemang til Hockeyettan!

– Kommande säsong tror jag kommer bli både rolig och lärorik. Vårt mål med laget är självklart att gå upp, och det kommer vi kämpa stenhårt för att uppnå, säger Gabriel.

Innan dess ligger alltså en hård sommarträning framför Gabriel och övriga laget. Men när han gnuggat på och förberett sig inför steget upp till a-laget hoppas den store backen att den underbara tillsammans-känslan ska infinna sig på Hovet.

– Jag vill såklart passa på att önska alla supportrar en trevlig sommar. Sen hoppas jag vi ses på Hovet när säsongen drar igång, så vi tillsammans kan skapa den atmosfären som bara Tyrs Hov kan erbjuda, myser en nöjd Widell.

Fyra snabba!

Favoritplats i byn? Hovet!
Favoritplats på Hovet? Isen.
Favoritspelare i blått och rött? Simon Ericsson
I krysset eller mellan benen? Mellan benen.

Dela med andra