Norsk back förstärker

Det fortsätter att snickras på truppbygget för säsongen 2021/2022 – Tyringe Hockey har gjort klart med den norska försvararen Mads Christian Hanneborg.

Sportchef Daniel Söderberg är nöjd och tror att det senaste tillskottet i truppen har en fin framtid framför sig i klubben.

– Mads är en ung och lovande back som vi tror har en ljus framtid och som kan ta flera steg här hos oss. Det är en spelare som Rahm har haft koll på sedan tiden i Rögle. Vi ser fram emot att Mads ska utvecklas ännu mer här och hjälpa oss ta steget tillbaka till där vi hör hemma – Hockeyettan!

Text & Reklam

Backen Hanneborg är 20 år, född -01, och har Lørenskog IK som moderklubb. Vidare gick karriären till Rögle BK U16 och senast Karlskrona HK J20. Det norska nyförvärvet är dock glad och spänd över att nästa säsong får dra på sig den blå och röda Tyringetröjan inför supportrarna.

– Det känns superkul att få representera Tyringe nästa säsong, och jag ser verkligen fram emot att få spela hockey på Tyrs Hov! Jag ser denna säsongen som en fantastisk möjlighet för Tyringe och mig själv, och jag tror verkligen vi kan ta steget upp igen, säger en nöjd Hanneborg.

Mads Christian Hanneborg i KHK:s färger – nästa säsong spelar den lovande backen i Tyringe Hockey.

Närmast kommer backen alltså från Karlskrona HKs J20 som spelar i högsta juniorserien. Under föregående säsong var han dock även utlånad till hemlandet och Narvik i den norska motsvarigheten till SHL. Där fick Hanneborg känna på seniorhockey – något det ska bli mer av som förstaårssenior kommande säsong.

– Jag fick chansen att prova på lite seniorhockey förra säsongen när jag spelade i Narvik i Norge. Men det ska bli roligt och framförallt lärorikt att få spela seniorhockey en hel säsong, säger Mads.

Vad är det då för sorts spelare alla Tyringefans kan förvänta sig att se på Tyrs Hov? Om vi ska ta Mads Christian Hanneborg på orden är det defensiven som är hans starka sida – något kommande säsongs motståndare snart ska bli varse.

– Jag skulle beskriva mig själv som en orädd och stark defensiv back, som är jobbig att möta i sarghörnet. Men jag skulle säga att jag behöver utveckla det offensiva spelet lite mer för att ta nästa steg, säger backen målmedvetet.

Vad skulle du då vilja hälsa alla Tyringesupportrar som är sugna på hockey?

– Till alla Tyringesupportrar vill jag säga att jag hoppas vi syns i Tyrs Hov i vinter!

Vi hälsar Mads Christian Hanneborg varmt välkommen till Tyringe Hockey!

Dela med andra