Kanadensisk back nästa nyförvärv

Lagbygget för säsongen 2021/2022 fortsätter framåt – Tyringe Hockey har skrivit kontrakt med den 28-årige kanadensiske backen Josh Villaflor.

– Med Josh får vi in ytterligare rutin på backsidan. Det är en defensivt duktig back som kommer hit i rätt ålder för oss och med erfarenhet från spel högre upp, säger sportchef Daniel Söderberg.

Villaflor kommer från Missisauga, Ontario. Men han kommer inte senast från spel i hockeyns hemland utan från spel i Tegs SK. Där var han en kugge i laget som slutade 3:a i Hockeyettan Norra säsongen 19/20 och därmed spelade i Allettan – viktig rutin för sportchefens lagbygge.

Thurn Data & Systemkonsult

– Förra säsongen blev det inget spel på grund av covid, men året innan spelade Josh med Teg i Hockeyettan och gjorde det bra, säger Söderberg.

Innan sin tid i Sverige spelade Villaflor i ligan USports i hockeyns hemstad Toronto med stadens University of Toronto. Under sin tid i Varsity Blues åkte Josh på ett benbrott som höll honom borta från isen ett tag. Men efter rehabilitering och sin säsong i Teg är han nu redo för återtåget med Tyringe Hockey.

– Vi hälsar Josh välkommen till Tyringe Hockey och hoppas att han ska trivas här! avslutar sportchefen.

Dela med andra

En annan skriver om “Kanadensisk back nästa nyförvärv”

Kommentarer är stängda.