Söderberg: ”Vi vill ha ett offensivt lag som kan skapa mycket”

Arbetet med säsongen 2021/2022 är fullt igång. I dagsläget har A-laget 10 kontrakterade spelare, och sportchef Daniel Söderberg har en god känsla när truppbygget nått halvvägs.

– Känslan är mycket bra på de spelare vi har fått klara! myser sportchefen.

Egentligen hade Söderberg velat se några fler bitar på plats. Men det är inte brist på spelare som kruxet – utan att hitta rätt karaktärer för återtåget.

Text & Reklam
SwedSafe

– Vi saknar fortfarande en hel del spelare, men jag tror det kommer ge sig så småningom. Det tar längre tid än jag tänkt att hitta rätt spelare! Spelare finns det gott om, men de ska passa in i vårt lagbygge och våra ambitioner, menar Daniel.

Ute efter en bra mix

Vad är det då för karaktärer och spelare som sportchefen är ute efter? Ibland läser man om fördelen med unga hungriga spelare eller vikten av rutin. Eller hur snabbhet är en nyckel eller hur bra storlek är avgörande.

– Tanken är ju att det ska vara en bra mix av just detta. Gäller att få ihop det bästa LAGET som det så fint heter. Vi behöver några med tyngd och tuffhet i vår box och framför deras nät, sedan behöver vi snabbheten på i stort sett alla för jag och Magnus vill ha ett offensivt lag som kan skapa mycket och spela en publikvänlig hockey.

Just rutinen kan kanske vara just en nyckel en säsong som den kommande – där målet är att spela kvalhockey och många täta matcher med kniven mot strupen.

– Rutinen är viktig, framförallt i ett framtida kval. Och den tycker jag vi har fått in ganska bra redan även om jag hoppas få in ytterligare 2-3 spelare med lite erfarenhet. Sedan är en grymt viktig del att vi trivs ihop som grupp och ger allt för varandra, och det som står på bröstet! konstaterar Söderberg.

Vad är du då ute efter för att komplettera de 10 som redan är klara?

– Just nu försöker vi hitta 1-2 centrar som ska vara bärande i laget, efter det så är det backsidan som behöver fyllas på. 1-2 med lite rutin uppifrån och 2-3 lite yngre lovande killar som vill satsa stenhårt för att ta sig till nästa steg.

Något av detta som är nära i dagsläget?

– Vi en back med rutin uppifrån på gång! avslöjar sportchefen.

”Vi vill satsa mycket på våra egna killar”

Antalet spelare i A-truppen med Tyringe Hockey som moderklubb har varierat de senaste åren. Vissa säsonger har det enbart varit någon enstaka – något som Söderberg vill ha ändring på!

– Ja, det är viktigt för mig! Och det tror jag även det är för andra i och runtomkring klubben, menar Daniel.

Sportchefen och klubben har en tydlig plan för hur vi ska jobba för att lyckas få fram fler spelare till A-laget.

– Vi vill visa att vi satsar mycket på våra egna killar, och som ett led i detta kommer vi presentera några till yngre killar som i år ska få chansen att kriga om en ordinarie plats. Hoppas att detta ska falla på plats inom någon vecka.

Tidigare säsonger har vi haft juniorer som fått lärlingskontrakt med A-laget. Är det något liknande?

– Som jag nämnde kommer vi presentera detta inom kort. Tanken är 5 spelare kommer få den chansen. Vi kommer bygga detta på sikt så att det alltid ska vara 5 på så kallade utbildningskontrakt. Förhoppningsvis tar 2-3 av dem en ordinarie plats så att vi kan fylla på med 2-3 nya säsongen efter. På så vis bör vi efter några säsonger ha en stabil grund med spelare från egna leden. Vi kommer ge våra egna denna chansen sedan är det såklart upp till varje individ att kriga helhjärtat för att nå sitt mål.

Sportchefen vill ha truppen spikad och klar så tidigt som möjligt. Men samtidigt gäller det att även att ha is i magen för vad som kan tänkas dyka upp när lagen börjar gå på is.

Har du någon deadline för när truppen ska vara satt?

– Såklart vill vi ha truppen klar tills vi går på is i augusti, men någon plats kommer hållas öppen in i det sista för att se vad som dyker upp! avslutar sportchefen Daniel Söderberg.

Dela med andra