Victor Carlsson fortsätter i moderklubben!

Målvaktsparet för säsongen 2021/22 är spikat – idag står det klart att Tyringepågen Victor Carlsson kommer tampas om målvaktsposten kommande vinter. Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

– Det ska bli fantastiskt roligt att fortsatt representera Tyringe, och förhoppningsvis ska vi äntligen få ha ett kokande Hovet igen!

Som ni kan läsa är Victor Carlsson hungrig på hockey, och vi är många som känner med honom! Victor är en egen produkt och nu har han alltså skrivit på för sin andra säsong i klubbens A-lag. Förra säsongen blev det 14 matcher i Hockeyettan med Tyringe Hockey.

Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB

Den nu 24-årige målvakten gick redan som 16-åring vidare för spel med Troja-Ljungby. Sedan har resan gått vidare till Rögle J20 och Jonstorps IF. Men nu är alltså målet att ta moderklubben tillbaka till Hockeyettan!

– Det känns som att föreningen verkligen bygger ett lag för att vi ska ha så goda chanser som möjligt för att ta oss tillbaka. När alla pusselbitar fallit på plats tror jag vi kommer att stå med ett slagkraftigt och hungrigt lag som är sugna på framgångar, säger Victor.

Victor stoppar puckar i den blå och röda tröjan. Foto: Henrik Eberlund

Victor är målmedveten, och han har bilden klar för sig över vad han själv behöver utveckla för att stoppa ännu fler puckar och vinna ännu fler hockeymatcher med moderklubben.

– Jag vill fortsätta att utveckla mitt grundspel och på så sätt bidra med ett lugn och en trygghet i att mina lagkamrater kan lita på mig varje dag. Med ett stabilt grundspel sätter man sig som målvakt ofta i en position att även kunna göra det där lite extra som ibland krävs för att vinna matcher. Och det är ju givetvis något jag vill kunna bidra med i laget!

Det är inte bara vad han själv behöver utveckla i sitt eget målvaktsspel som Victor har koll på. Vad som krävs för att laget ska komma ihop som grupp och hitta ett framgångsrikt koncept är något Tyringeprodukten har tänkt till kring. Om vi ska tro Victor får vi inte bli för självgoda!

– Börjar vi tumma på detaljer finns det många lag i Hockeytvåan som mer än gärna knäpper Tyringe Hockey på näsan. Det gäller att vi tar på oss blåstället varje dag för att ligga på topp! Vi ska inte blicka för långt fram i tiden utan vara här och nu i stunden, varje träning och varje match, menar Victor.

Avslutningsvis, vad vill du hälsa alla TSOS:are ute i stugorna som längtar efter att det ska dra ihop sig till hockey igen?

– Förhoppningsvis kommer vi äntligen kunna ses i hallen igen! En enormt positiv aspekt av att spela i Tyringe är våra fantastiska supportrar. Man känner ett otroligt engagemang från alla som bryr sig om klubben, och nu ska vi verkligen kunna visa att med publiken i ryggen är vi ett svårstoppat lag. Nu är det vår tur att bjuda tillbaka till er!

Fyra snabba

Favoritplats i byn? Tyrs Hov
Favoritplats på Hovet? Målgården
Favoritspelare i blått och rött? Simon Ericsson
I plocken eller på benskyddet i en snygg slide? En snygg plock tackar man aldrig nej till!

Dela med andra