Finsk snabbskrinnande sniper nästa nyförvärv!

Det har blivit dags att presentera ännu ett nyförvärv – vi säger varmt välkommen till den finska forwarden Jesper Ahlgren!

Det 26-åriga nyförvärvet är en målfarlig rightare som senast kommer från den finska Hockeyallsvenskan. Nu ska han skjuta upp Tyringe till Hockeyettan! Sportchef Daniel Söderberg är nöjd med det senaste tillskottet i truppen och ser en ledande spelare i Jesper Ahlgren.

– Vi är mycket glada att fått klart med Jesper. En spelare med bra fart under rören och grym teknik. Jag förväntar mig att han kommer tillföra oss mycket i det offensiva spelet, och min känsla är att han kommer bjuda publiken på en del artisteri. Han kommer även tillföra en seriositet då han är väldigt bra tränad och går all in för hockeyn. Dessutom kommer han till oss i en bra ålder och bidrar med rutin och erfarenhet. Det känns som en bra kille även i omklädningsrummet vilket hans A i förra klubben vittnar om, säger sportchefen.

Hemsidan ringde upp nyförvärvet för att ta reda på mer om personen och hockeyspelaren Jesper Ahlgren och hans tankar kring säsongen 2021/22.

Först och främst, varmt välkommen till Tyringe Hockey, Jesper!

– Tack så mycket! Jag är verkligen förväntansfull och ser fram emot att få träffa killarna i laget och komma på is i Tyringe.

Sverige och Tyringe Hockey är det första utländska äventyret för den 182 centimeter långa och 82 kilo tunga Hämeenlinna-sonen. Och Jespers funderingar kring att testa på spel i ett annat land samt Tyringes goda rykte är bidragande orsaker till att han nu är klar för klubben.

– Att spela utomlands har varit något jag funderat på ett par år, och jag har hört mycket positivt om Tyringe, så det var ett ganska enkelt beslut för mig att ta, säger nyförvärvet.

Jesper Ahlgren besitter många viktiga kompetenser för lagbygget 2021/22. Han är en målgörare och poängspelare, men han besitter även något mer sällsynt – nämligen rutin från att vinna mästerskap!

Som junior var han med om att vinna U20 SM-Liiga med sin moderklubb HPK. Säsongen 17/18 vann Jesper dessutom den finska motsvarigheten till Hockeyettan med JHT. Han var en viktig kugge i mästarlaget med sina 20 mål och 10 assist på 29 matcher i grundserien och 7 poäng på 11 matcher i slutspelet.

Denna rutin kommer naturligtvis vara nyttig för laget kommande säsong. Jesper Ahlgren har också bilden klar för sig över hur spelare och ledare måste komma samman som just lag för att återtåget ska rulla in på sin slutstation – Hockeyettan.

– Jag tror nyckeln ligger i det dagliga arbetet i att försöka minska gapet mellan bra och dåliga dagar till så litet som möjligt. Kan vi göra det kommer vi sedan träna bra och då kommer vi också att vinna matcher. Och självklart måste kemin i laget vara god. Att vi tillåter alla att vara sig själva och hitta sina roller!

De senaste tre säsongerna har Jesper Ahlgren spenderat i Hermes i den finska motsvarigheten till Hockeyallsvenskan – Mestis. Förra säsongen gick laget långt i slutspelet och slutade som tvåa och fick silverpengen efter att ha förlorat mot Ketterä i finalen. I slutspelet gjorde Ahlgren 5 poäng på 12 matcher fördelat på 4 mål och en assist.

I Hermes har han även varit utsedd till en av lagets lagkaptener. Men det är ingen högljudd ledare utan snarare någon som i stället leder genom att föregå med gott exempel.

– Jag tror att jag är en lugn och snäll kille som är lätt att prata med. Som ledare och kapten försöker jag leda genom att vara ett bra föredöme och bry mig om mina lagkamrater, avslutar Jesper sympatiskt.

Nästa säsong spelar Jesper Ahlgren alltså i blå och röda tröjan. Och vi hoppas få se många fina prov på både hans poängmakande och hans ledarskap på Tyrs Hov till hösten.

Varmt välkommen, eller kanske snarare – Tervetuluoa Tyringeen Jesper!

Dela med andra