Återvändaren Wahldén förstärker defensiven

Nästa pusselbit att läggas inför säsongen 2021/2022 är ett bekant ansikte på Tyrs Hov – Välkommen tillbaka Viktor Wahldén!

Han spelade i den blå och röda tröjan i Hockeyettan säsongerna 2015/16 och 2016/17. Sedan dess har han skaffat sig rikligt med rutin efter närmare 100 matcher i Hockeyallsvenskan. Nu är det dock klart att backen Viktor Wahldén vänder tillbaka till Hovet och Tyringe Hockey för att kliva på återtåget mot Hockeyettan! 

– Det känns bra att vara tillbaka! Tyringe var ett av de första lagen jag spelade seniorhockey i. Från Tyringe fick jag möjlighet att gå vidare och utvecklas i Kristianstad och spela två säsonger i Hockeyallsvenskan. Det känns kul att nu få chansen att gengälda Tyringe genom att hjälpa klubben att återfå sin plats i Hockeyettan, säger återvändare Wahldén.

Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB
Text & Reklam

– Jag har även haft en bra dialog med Daniel över en längre tid, denna dialog i kombination med vår nyblivna familj gjorde att Tyringe blev det självklara valet.

Viktor vet hur man avancerar i seriesystemet – han har nämligen redan gjort det två gånger i sin karriär. Först var han med och spelade upp IK Pantern till Hockeyallsvenskan 2015 och sedan hjälpte han Kristianstads IK med samma bedrift 2019. Kommande säsong är det tänkt att det ska bli hattrick! 

– Målsättningen att vi ska avancera till Hockeyettan direkt är en självklarhet! Tyringe förtjänar vara i Hockeyettan, säger en målmedveten Wahldén. 

Viktor Wahldén tillbaka i den blå och röda tröjan!

Den återvändande backen kommer att bidra med viktig rutin i lagbygget 2021/2022. Och han har bilden klar för sig för hur just laget måste arbeta och komma samman för att målsättningen med avancemang ska bli en realitet.

– Den absolut viktigaste faktorn för att lyckas avancera i ett seriesystem är att varje individ drar åt samma håll. Varje spelare måste inse att jobbet måste göras varje dag men också att man alltid har ett leende på läpparna, berättar Viktor.

Vad är det då för Viktor Wahldén som kommer tillbaka kontra den som lämnade för några år sedan skulle du säga? Hur har du utvecklats sedan dess? 

– Jag har haft möjligheten att spendera de två senaste säsongerna i Hockeyallsvenskan där jag fått spelat oerhört mycket och fått stort förtroende. Med denna erfarenhet ska jag kunna bidra med en stor trygghet både på isen och utanför, menar backen.

Viktor har de senaste säsongerna tagit ett stort defensivt ansvar i Hockeyallsvenskan med Kristianstad. Denna säsong är det dock meningen att hela hans verktygslåda och register ska få ta plats och utnyttjas i spelet på isen.

– De senaste säsongerna har jag tagit en defensiv roll men jag vet att jag även besitter mycket offensiva kvalitéer som jag ska visa upp denna säsong, säger Wahldén.

Efter en längre tid utan publik i de svenska ishallarna är vi såklart många som hoppas på en mer vanlig säsong med ett välfyllt Hovet till hösten. Nyförvärvet Wahldén är inte annorlunda!

Har du någon hälsning till alla blå och röda därute?

– Ett kokande Hovet har jag saknat! Njut av sommaren så ses vi på Hovet när vi börjar kriga oss tillbaka till Hockeyettan tillsammans, avslutar en taggad Viktor Wahldén. 

Tyringe Hockey hälsar Viktor varmt välkommen tillbaka till klubben!

Dela med andra