Mästaren Masters ny Tyringemålvakt

Lagbygget för säsongen 2021/2022 fortsätter – Tyringe Hockey har gjort klart med den kanadensiska målvakten Andrew Masters. Kontraktet är skrivet på 1 år.

Den 25-årige Masters, född -95, är en välväxt målvakt på 185 centimeter och 95 kilo. Han kommer senast från University of Guelph Gryphons i den kanadensiska universitetsligan USports – en liga som fostrat spelare såsom Tyringe-bekantingen Daryl Bat och den förre Rögle-stjärnan Kodie Curran.

Guelph har de senaste åren rankats som ett av de bästa lagen inom Usports. Säsongen 19/20 blev Masters dessutom mästare i slutspelet Queen’s Cup med sitt Gryphons. Andrew var en så pass bärande spelare i mästarlaget att han blev utsedd till hela finalseriens mest värdefulla spelare. I den avgörande finalmatchen, en match med hela tre övertidsperioder(!), visade han att utmärkelsen var berättigad med 50 av 51 stoppade puckar.

Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB

Sportchef Daniel Söderberg är mycket nöjd med det senaste tillskottet och ser en målvakt med gedigen hockeybakgrund i Masters.

– Vi är mycket glada att vi har lyckats komma överens med Andrew och att han är med på vår satsning tillbaka till Hockeyettan. Allt tyder på att Andrew kommer att vara en absolut toppmålvakt så väl i Hockeytvåan som Hockeyettan.

Seriespelet 20/21 blev på grund av pandemin helt inställd. Men Andrew Masters har tränat kontinuerligt med Univ. of Guelph och ser nu fram emot att komma över till Europa och hjälpa Tyringe Hockey tillbaka till Hockeyettan.

Vi önskar Andrew Masters varmt välkommen till Tyringe Hockey! 

Dela med andra