Skam den som ger sig

Han gjorde sin första A-lagsmatch som 17-åring och skrev sitt första kontrakt med klubben som 19-åring. Men den senaste tiden har skadorna satt stopp för framfarten. Filip Jannerstig ser sig dock inte besegrad – nyligen signerade han istället för 2 nya år i moderklubben.

Efter att ha varit indisponibel mer eller mindre hela säsongen 20/21 tar den 21-årige centern ny sats. Han hann endast med 2 matcher förra säsongen, men när han beträder isen igen 21/22 ska det bli betydligt mer av den varan – Filip Jannerstig har målbilden klar för sig.

– Målet är att ta ytterligare kliv i min utveckling och etablera mig på allvar i Alaget! Det ska bli roligt att dra igång vår resa tillbaka till ettan, och jag ser verkligen fram emot den utmaningen, säger Filip.

Thurn Data & Systemkonsult

Vad är det då som har hållit honom borta från isen? Det var redan på försäsongen som olyckan var framme, då en olycklig kollision på träning resulterade i en hjärnskakning – den andra på mindre än ett år. Säsongen tog därmed mer eller mindre slut innan den börjat.

– Då var det bara till att vila. Jag hade rätt milda symptom men eftersom det var min andra på kort tid valde jag att ta det extra lugnt och vilade helt fram till jul. Efter det var det bara till att börja om igen och starta upp med träningen. Men att ta plats i laget var inte det lättaste när man inte spelat match på ett år. Och för mig var det nästan den tuffaste smällen.

Att få en så pass stor motgång tidigt i karriären kan såklart sätta sina spår. När det varit som tyngst har tankarna också vandrat för Tyringesonen, men för Filip Jannerstig har det hela tiden varit en självklarhet att komma tillbaka i den blå och röda tröjan.

– Det är klart att det var en väldigt prövande period och det fick igång en del tankar. Men att ge upp fanns inte riktigt där för mig. Utan det var bara till att hoppa på tåget igen och visa vad man kan gå för, säger en revanschlysten Jannerstig.

Idag har Filip lämnat den tunga perioden bakom sig, och han har istället fokus på det motsatta – vad som krävs för att utvecklas och ta nästa steg hockeymässigt.

– För att jag ska kunna ta nästa steg i karriären skulle jag säga att jag behöver bli jämnare i mitt spel samt höja min medelnivå överlag, säger han målmedvetet.

Säsongen 19/20 var den lovande centern verkligen på gång. Han spelade till sig en ordinarie plats och som ett led i detta kom också det första A-lagsmålet. Känslan att få göra sitt första mål i seniorhockeyn för sin moderklubb är något som Filip Jannerstig högaktar.

– Det var en enorm glädje och lättnad! Att få göra sitt första seniormål i sin moderklubb är något som jag själv håller väldigt högt, säger han själv om första A-lagsmålet.

Det är tradition att en spelare får pucken han gjorde sitt första A-lagsmål med. Lagkamraterna hämtar pucken från nätet och sparar den åt målgöraren som ett minne att ta med sig. Så var även fallet när Filip Jannerstig gjorde sitt första mål. Men på frågan om var han förvarar en sådan värdefull ägodel får han tänka efter.

Var förvarar du pucken från första målet?

– Haha! Den ligger faktiskt i bilen, erkänner han.

Nu är det snart dags att skapa nya minnen med Tyringe Hockey. Den skadefyllda säsongen 20/21 är över och allt fokus ligger nu på återtåget till Hockeyettan. Då ska det bli fler matcher och fler mål från Jannerstigs klubba. Alla Tyringesupportrar håller säkerligen tummarna för att Filip ska få hålla sig frisk så att vi får se honom fortsätta framfarten som tillfälligt sattes på paus.

– Håll er friska, så får vi hoppas vi syns på Hovet i vinter! hälsar en revanschsugen Filip Jannerstig.

Fyra snabba

Favoritplats i byn? Hovet!
Favoritplats på Hovet? Rinken
Favoritspelare i blått och rött? Daryl Bat
I krysset eller mellan benen? Krysset!

Dela med andra