Tyringe värvar Matt Gaudreau

Tyringe fortsätter förstärka truppen och värvar forwarden Matt Gaudreau från USA. Låter namnet Gaudreau bekant? Matt är bror till Johnny Gaudreau som spelar för Calgary Flames i NHL. Matt har sedan säsongen 17/18 spelat hockey i AHL och ECHL. I AHL har det blivit 21 matcher med totalt 5 poäng. I ECHL har han spelat 126 matcher och gjort totalt 100 poäng.

Matt spelade förra säsongen för Reading Royals som tillhör ECHL. Där tillsammans med Gerry Fitzgerald, nu i Västervik, samt med Lukas Sandström som vaktat kassen i såväl Brynäs som i HV71. ECHL är samma liga där Jackson Cressey spelade i och bland annat Brady Ferguson som numera huserar i Rögle.

Under förra säsongen spelade Matt 40 matcher för Reading Royals. Han noterades för 11 mål och 29 assist på 38 matcher som ger ett poängsnitt på 1,05 poäng per match. Matts hittills poängbästa säsong i ECHL.

SwedSafe
Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB

Värvningen av Matt har gjorts möjlig tack vare Supporterpengen. En insamling som drivs av Tyringe Hockey trognaste fans Bluefoxes och framförallt av Linus Kristoffersson och Jonas Ivarsson. I skrivande stund har Supporterpengen samlat in 119 326 kronor denna säsong.

Assisterande sportchef Daniel Söderberg kommenterar Matt:

– Vi är väldigt glada att vi lyckades signa Matt. Matt är en spelare som tillför oss spets och med sin snabbhet och spelskicklighet så kommer han även lyfta sina medspelare.

– Vi hoppas och tror att han, tillsammans med de övriga tillskotten i truppen, ska göra att vi tar ett kliv till och kan säkra division 1-statusen inför nästa säsong.

– Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla privatpersoner och företag som har bidragit via Supporterpengen som gör denna värvning möjlig!

Jonas och Linus från Supporterpengen

Jonas Ivarsson, vilka är dina tankar kring Supporterpengen?

– Fantastiskt! Återigen visar vi hela Hockeysverige vilka supportrar som är bäst, trots pandemi och flera år i botten av division 1.

– Nu hoppas vi att vi inte är nöjda utan ser till och fortsätter ta Supporterpengen och därmed Tyringe Hockey till högre höjder!

Vad tror du om Matt som spelare?

– Matt kommer såklart bidra med attityd och proffsighet, och förhoppningsvis en och en annan poäng.

– Jag vill avslutningsvis tacka samtliga för era bidrag, Daniel för jobbet med signering och inte minst Linus för allt jobb han lagt ner. Utan er hade detta inte varit möjligt!

– Det är tillsammans vi gjort det och det är tillsammans vi ska göra det hädanefter.

Linus Kristoffersson, vilka är dina tankar nu när Supporterpengen bär frukt?

– Känns spännande att vi nu kan presentera en spelare från Supporterpengen som vi verkligen tror kommer kunna bli en avgörande faktor i jakten på att behålla vår division 1-status.

– Matt är en spelare som producerat rejält med poäng på hög nivå i USA och vi ser fram emot att få njuta av hans artisteri i Tyringetröjan.

Vad vill du säga om Supporterpengen?

– Alla vi tillsammans har nu visat att Supporterpengen är en faktor att räkna med och nu ska vi se till att hålla liv i den framöver för att stärka Tyringe Hockey in i framtiden. Hoppas ni alla kommer använda er Swish för att hjälpa oss med detta.

– Varje krona gör enorm nytta. Jag vill tacka er alla för era bidrag som gjort detta möjligt och även ett på förhand tack för kommande bidrag, avslutar Linus Kristoffersson.

Fakta Matt Gaudreau
Född 1994-12-05
Längd / vikt 175 cm / 62 kg
Position Forward
Skjuter Vänster
Klubbar i karriären Bridgeport Sound Tigers, Worcester Railers, Stockton Heat, Reading Royals, Tyringe Hockey
Aktuell Förstäker laget
Prospects https://www.eliteprospects.com/player/121912/matt-gaudreau

Dela med andra

En annan skriver om “Tyringe värvar Matt Gaudreau”

Kommentarer är stängda.