Tyringe värvar Gustav Arvidsson

Tyringe värvar forwarden Gustav Arvidsson som senast spelat för Rögle BK J20. Gustav var här på lån under förra säsongen och spelade då 9 matcher. Under den säsongen var Gustav kapten för Rögles J20 Elit och noterades för 16 mål och 8 assist på 30 matcher.

Under förra säsongen ådrog Gustav sig en korsbandsskada som hållit han borta från ishockey denna säsong. Fram tills nu har kört rehabträning och är nu återställd.

Sparbanken Skåne

Filip och Rahms kommentarer

Sportchef kommenterar så här att Gustav är tillbaka i Tyringetröjan:

– Vi är glada över att Gustav är tillbaka i Tyringe. Han är rejält spelsugen och ser framemot att hjälpa oss i fortsättningsserien.

– I honom får vi en spelare som Magnus Rahm känner mycket väl sedan juniortiden i Rögle vilket såklart är väldigt positivt.

Huvudtränare Magnus Rahm kommenterar Gustav

– Gussy är en rightare och har sin kvalité i offensiven. Vi hoppas att han kan få fart på målskyttet och göra oss spetsigare offensivt. Att han är en bra kille i omklädningsrummet och kan bidra positivt och ge energi där.

– Jag har tränat Gustav tidigare och han känner till både mig och Tyringe då han gjorde några matcher här ifjol innan han blev skadad. En skada han rehabilitera hos Rögle och även kört på is där hela hösten. Nu när han är fullt frisk passade det bra att ta in honom när Logan Mick lämnar.

– Med Gussy inne så har vi nu 15 forwards och ger oss tränare mer att bolla med. Samtidigt gäller det för killarna att visa att de vill spela och förtjänar att spela. Detta var något vi strävade efter inför säsongen men utfallet med alla skador blev ju snarare för få spelare. Nu hoppas vi hålla oss hela och kunna matcha killarna hårdare.

– Ser redan fram emot första matchen på söndag

Fakta Gustav Arvidsson
Född 2000-07-07
Längd / vikt 183 cm / 77 kg
Position Forward
Skjuter Höger
Klubbar i karriären Rögle BK, Tyringe Hockey
Aktuell Gör comeback från skada
Prospects https://www.eliteprospects.com/player/344993/gustav-arvidsson

Dela med andra

En annan skriver om “Tyringe värvar Gustav Arvidsson”

Kommentarer är stängda.