Äntligen

I kvällens match på Tyrs Hov ställs Tyringe mot division 2-laget Jonstorp. Det har gått tre veckor sen Tyringe spelade träningsmatch senast på grund av inställda matcher. Men nu är det återigen dags. Så vi frågade Magnus Rahm hur läget är i laget och hur det känns att åter spela match.

Precis som titeln känns det väldigt mycket äntligen över dagens match.

Äntligen publik om det nu bara är 50 så är det 50 mer än sist. Äntligen match igen efter de tre matcherna vi fick ställa in så har vilan blivit ofrivilligt lång. Äntligen börjar vi få tillbaka spelare så vi kan ha ett fullt lag med ordinarie manskap.

Text & Reklam

Jonstorp står för motståndet idag. Jonstorp gick bra ifjol men har tappat en del spelare till denna säsong, vi har ju två av dem hos oss, Victor Carlsson och Casper Åkesson. Victor vaktar kassen idag medan Casper vilar sin skadade ljumske en vecka till. 

Jag kommer ihåg alla tuffa matcher vi hade mot Jonstorp i tvåan. Ett lag som alltid krigar och kämpar i 60 minuter. De spelar tufft och ligger på gränsen hela tiden eller en bit över gränsen om vi ska vara ärliga så det gäller att vi är med på de från start.

Vilka spelar

Vi kommer sakna några killar idag Casper som jag skrev innan. Bálint är fortfarande inte igång än. Loppatto har inte landat än. Jannerstig borta med hjärnskakning. Men det blir två nya bekantskaper ikväll. Matthew Cuce och Fabian Hast drar på sig Tyringe tröjan för första gången och det ska bli spännande att se dem. Anton Lindström som ni känner igen är också med i dagens match samt juniorerna Albin Brännström och Herman Samevik.

Spelmässigt så vill vi se att försvarsspelet sitter ordentligt samt att vi hittar vägar ur zon med pucken under kontroll. Även vårt försvarsspel i mitt- och anfallszon måste också börja falla på plats. Här har vi varit lite passiva innan och måste komma upp och pressa motståndarna tidigare istället för att backa hem.

Såklart vill vi se lite linjer i vårt anfallsspel. Vi har ett tänk hur vi vill agera och det ska synas att vi förstått innebörden i det.

PP och BP har vi inte börjat nöta än så där kanske vi inte ska ha för stora förhoppningar på några mästerverk men det kommer. Rom byggdes inte på en dag.

Har ni inte fått möjligheten att se dagensmatch på plats går det att se den via Tyringes Staylive-kanal: https://play.staylive.se/tyringehockey/l/30370

Sedan så behöver vi alla bidrag i dessa tuffa tider och uppskattar varje såld soffbiljett. Så visa killarna ert stöd även om ni inte kan eller får vara på plats.

/Magnus Rahm

Dela med andra