Nyförvärv: Fabian Hast

Tyringe fyller på forwardssidan med Fabian Hast. Fabian har IF Lejonet som moderklubb och gick som 15 åring vidare till Malmö Redhawks som han spelade med hela vägen upp till J20 Superelit. Fabian har både svenskt och estniskt medborgarskap och fick säsongen 2018/19 chansen att spela både för Estlands J20- och A-landslag. Förra säsongen tillbringade han i norska Tönsberg där han på 24 matcher gjorde 17 poäng (8 mål & 9 ass).

Huvudtränare Magnus Rahm säger så här om Fabian Hast:

– En speedig och rivig forward som är jobbig att möta. Han känner även några i laget sedan tidigare vilket gör det lättare för honom att komma in i gruppen där vi tror han passar perfekt. Med Fabian in i truppen får vi ännu mer alternativ på forwardssidan. Fabian är också en spelare som är bra i boxplay.

Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB

Vi hälsar Fabian välkommen till Tyringe. Hur känns det att skriva på för Tyringe?

– Det känns väldigt kul och spännande, när Tyringe hörde av sig så var det inte så mycket att tänka på. Har bara hört bra om klubben och vet själv vilket tryck det kan vara i Tyrs Hov från min tid i Halmstad.

Du har varit på is med laget drygt en vecka. Hur har det känts på träningarna och har du hunnit komma in i laget på ett bra sätt?

– Det har känts helt okej, har mycket i mig men tar alltid tid att komma in i ett nytt lag. Det är mycket spänning till en början och nervositet men med tiden ska det nog bli bra. Grabbarna i laget har tagit hand om mig från dag ett och jag kommer in i det mer och mer.

Vilka förväntningar har du på säsongen med Tyringe?

– Mina egna förväntningar är att jag ska kunna ta nästa steg i min utveckling, offensivt som defensivt. Hoppas kunna ta en bra roll i laget där jag är bidragande i båda zonerna.

– Jag tror att om vi får ihop gruppen och alla går mot samma mål så finns det mycket att få ut av oss. Vi kanske är underdogs när säsongen börjar men det ska vi snabbt ändra på.

Förändringar i truppen

Sportchef Filip Steensbjerre kommenterar Tyringes senaste nyförvärv så här:

– Vi har letat efter att bredda forwardssidan och är nöjda med att ha gjort klart med Fabian. Han passar in bra i gruppen och kommer med sin fart och hårda arbete att öka konkurrensen i laget.

När får vi se Kevin och Matthew på isen?

– Nästa vecka kommer våra importer Kevin Loppatto och Matthew Cuce att ansluta till laget vilket betyder att vi kan köra på med full trupp inför seriestarten.

Hur är läget i truppen annars?

– Tyvärr har Erik Kurtz valt att avsluta sitt kontrakt i förtid då han kommer att plugga i Malmö och satsa fullt ut på det istället. Vi har uppskattat Erik både som spelare och person. Vi tackar honom för sina insatser i Tyringetröjan och önskar honom lycka till i framtiden!

Fakta Fabian Hast
Född 1999-04-25
Längd / vikt 185 cm / 89 kg
Position Forward
Skjuter Vänster
Klubbar i karriären Halmstad HHC, Tönsberg Vikings, Tyringe Hockey
Prospects https://www.eliteprospects.com/player/290090/fabian-hast

Dela med andra

En annan skriver om “Nyförvärv: Fabian Hast”

Kommentarer är stängda.