Rahm inför Halmstad hemma

Ikväll gästar Halmstad Tyrs Hov som förra året var ett topplag i Hockeyettan. Det har gått en vecka sen första matchen och tränare Magnus Rahm berättar om veckan som gått och matchen ikväll.

Ny fredagsmatch på hovet. Brukar ju alltid säga att folk ska skippa tacosen och ta sig till hovet. Nu kan de ju göra bägge dessa saker samtidigt, käka tacos och se oss från soffan. Då gärna också bidra med en Soffbiljett =)

En vecka sedan vår första match. Matchen mot Rögle var helt okej. Vi var lite slarviga i passningsspelet i början men det blev bättre ju längre matchen led. Rögle kom ut hårt och det syntes att de spelat ett par matcher innan. Vi tog dock över mer och mer ju längre matchen gick. Så som helhet är vi nöjda med vår prestation och saker vi tränat på funkade. Men massa saker kvar att jobba på såklart.

SwedSafe

Halmstad

Halmstad kommer på besök idag och det är deras första match trots de varit på is sedan 3:e augusti, så de borde ligga lite längre fram än oss. Vi har fokuserat på spelet i egen zon och ur egen zon. Resten av spelet har vi bara nämnt lite kort om. Så vi hoppas vi hittar rätt i de delarna ikväll.

Vi har fortsatt köra tufft framför allt på fysen med lite slitna kroppar nu i slutet av veckan. Vi har också fått lite skador de sista dagarna samt att våra transatlanter inte anlänt än gör att vi är lite korta på forwards. Bálint, Jannerstig och Casper Åkesson är skadade. Här fyller vi på med juniorer och förhoppningsvis så kan Anton Lindström lira med oss denna match. Han har tränat med laget dessa två veckor för att hjälpa till samtidigt hålla sig själv i form. Vi kommer också testa en av våra backar som center då vi saknar fyra centrar just nu.

Halmstad tog ju sig hela vägen till finalen i Hockeyettan förra säsongen vilket var riktigt imponerande. De spelar lite annorlunda än Rögle och vi räknar med att få spela lite annorlunda då Halmstad backar hem lite mer. Men roligt att möta olika typer av motstånd och se hur vi kan stå upp emot det. Vi kommer dock spela på samma sätt. Nu hoppas jag att vi kommer spela lite rakare och enklare. Vi måste hitta fart i våra vändningar över hela banan, detta samtidigt som vi vill ha lite mer kontroll på spelet.

Hoppas vi ”ses” imorgon

Rahm

Dela med andra