Säsongspremiär: Rögle BK J20 hemma

Säsongspremiär! Imorgon är det dags för första matchen och det blir mot Rögles J20-lag. Läs tränare Magnus Rahms tankar inför matchen och om första träningsveckan på is.

Vi har nu varit på is med laget en vecka och jag tycker att det sett helt okej ut. Många nya killar att bekanta sig med för oss tränare. Så vi hittar nog inte rätt direkt med hur vi formerar backpar och kedjor. Det är ju lika många nya lagkompisar för killarna och det får vi ha överseende med.

Vi har pratat om spelet i egen zon och tränat lite på det och där vill vi se att vi hittar rätt. Spelet över resten av banan har vi pratat om lite snabbt och det tar vi mer kommande veckor. Samtidigt som vi kört is har vi tryckt på ganska ordentligt med fysen vilket gett lite tunga ben första veckan. Men vi vill prioritera den biten när vi nu har långt kvar till serien börjar.

Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB
Text & Reklam

7 backar och 12 forwards

Vi kommer imorgon till spel med sju 7 backar och 12 forwards. Tre juniorer kommer få chansen direkt och bilda en kedja. Ska bli roligt att se dem möta juniorer som spelar i högsta serien. Lite oklart än vilka det blir då vårt J18-lag åker iväg på cup i Skövde imorgon.

Vi saknar dock tre centrar imorgon vilket gör det extra tufft. Bálint är skadad och oklart när han är i spel igen. Kevin och Matthew har inte kommit till Sverige än. Här jobbar vi för fullt med att alla papper ska bli klara så de får komma in i landet. I de rådande tider så är det lite andra regler som gäller och det tar längre tid. Vi hoppas dock ha dem på plats i början av september.

Rögle har redan spelat fem matcher innan denna match. Det gör ju att de har kommit lite längre i sina förberedelser både spel- och träningsmässigt. De har varit på is i fyra veckor redan. Vi kommer möta ett lag som kommer ut stenhårt på oss och lever mycket på sin fart, inte så strukturerat spel som vi är vana vid att möta. Perfekt att få en första match då vi verkligen kommer behöva vara med från början och spela ett snabbt spel för att inte sätta oss i dåliga lägen. Jag tror det kommer bli ett högt tempo i matchen och det innebär att spelet kan bli lite hafsigt.

Resultatet är inte viktigt i träningsmatcher sägs de. Men vi vill vinna det är ju därför vi håller på med tävlingsidrott. Framför allt vill vi se att vi tävlar där ute, att vi visar att vi vill vinna varje duell över hela banan.

Köp Soffbiljett

Ingen publik imorgon vilket är tråkigt. Vi hoppas dock att många ser matchen på vår Youtubekanal samtidigt ger ett bidrag genom en Soffbiljet eller två. Utan publik så försvinner intäkterna men det är samma kostnader för att arrangera matchen. Så stötta laget och klubben genom att köpa Soffbiljetter.

/Magnus Rahm

Dela med andra