Featured Video Play Icon

Amerikansk forward klar

Tyringe skriver kontrakt med den poängstarka forwarden Matthew Cuce som de senaste fyra åren spelat för Elmira College i collegeligan NCAA III, samma liga som Kevin Loppatto spelade i under sin collegetid.

Alla säsonger för Elmira har Matthew slutat topp tre i den interna poängligan och gjort 127 poäng fördelat på 49 mål och 78 assist och blivit uttagen till NCAA III Team All-Conference två säsonger i rad, 17/18 och 18/19.

Filip, hur vill du kommentera Tyringes senaste nyförvärv?

– Matthew är en spännande spelare som kan användas både som forward och center. Han har fina meriter från college i USA och vi hoppas såklart att han ska fortsätta att vara produktiv och göra ett positivt avtryck även hos oss.

När kommer vi få se Matthew på Tyrs Hovs is?

– Just nu jobbar vi för fullt med att få både Matthew och Kevin Loppatto på plats i Sverige. Det kan dröja upp till två veckor innan vi har alla tillstånd klara och kan få se dem båda på isen i Tyrs Hov.

Magnus Rahm, hur vill du beskriva beskriva Matthew som spelare

– Matthew är en forward som även kan spela center som både kan göra mål och sätta fina pass till andra. Ska bli spännande att se Matthew på stor is.

Hur gick värvningen till?

– Matthew har precis avslutat sina universitetsstudier och ville röra på sig. Och vi sökte en forward som även kunde spela center, sedan gick det snabbt.

Är truppen komplett nu?

– Vi får se ifall detta är den sista värvningen eller ifall vi fyller på med ytterligare en forward, avslutar Magnus Rahm.

Filmklipp med Matthew Cuce

Matthew Cuce spelar med nummer 14 på ryggen.
Fakta Matthew Cuce
Född 1995-09-14
Längd / vikt 175 cm / 75 kg
Position Forward
Skjuter Höger
Klubbar i karriären Elmira College, Tyringe Hockey
Prospects https://www.eliteprospects.com/player/354746/matthew-cuce

Dela med andra