Simon Ericsson förlänger

Egna produkten Simon Ericsson förlänger kontraktet med Tyringe Hockey. Det var inför förra säsongen som Simon återvände till moderklubben efter två säsonger med spel i Malmö Redhawks J20 och Pantern i Hockeyallsvenskan. Att Simon är välkänd och stor publikfavorit märktes på det massiva jublet under ispremiären förra säsongen när han åter gled in på Tyrs Hovs is med nummer 39 på ryggen.

Sportchef Filips Steensbjerre säger så här om Simons kontraktsförlängning:

– Jättekul att vi har kunnat hitta en lösning med Simon! I honom får vi en spelare med Tyringehjärta och ledaregenskaper som kommer bli oerhört viktig för gruppen.

Sjätte säsongen!

Simon, välkommen till ännu en säsong i Tyringetröjan. Vad är dina första tankar om att ha förlängt med Tyringe?

– Revansch!

– Förra säsongen var oerhört tuff för alla som bryr sig om Tyringe Hockey. Efter så många år i klubben så vill jag inte ha föregående säsong som sista minne. Då får man helt enkelt skriva på för en säsong till.

Vad tror du om lagets chanser kommande säsong? 

– Det är många duktiga hockeyspelare som har valt att stanna. Det jag har hört om dem nya är att det är killar med bra personligheter. Vilket är viktigt. På måndag drar vi igång och då ska vi även sätt oss ner tillsammans och bestämma vilka mål vi har för säsongen. 

Vad blir viktigt för att Tyringe ska kunna göra en bra säsong?

– Låter klyschigt. Men det är att vi alla drar åt samma håll. Att vi har en tydlig målbild och har roligt tillsammans. Både på och utanför isen. 

Till sist, har du någon hälsning till fansen?

– Vi avslutade säsongen på ett bra sätt som förening där vi alla i och runt klubben kämpade åt samma håll. Bland annat genom en stor insamling och större publiksiffror. Det gav tillbaka glöden i mig och jag hoppas det gjorde det samma för er.

Magnus Rahm, vilka är dina kommentarer på Simons kontraktsförlängning?

– Äntligen så har Simon skrivit på för kommande säsong. En viktig pjäs i vårt lagbygge som vi jobbat mycket för att få behålla. Simon som redan gjort 187 tävlingsmatcher för Tyringe vet vad vi i Tyringe står för. Jag lyfte upp Simon i A-laget redan 2013 och han var med på vår resa tillbaka till ettan.

– Jag gillar Simon som människa och som hockeyspelare. Han kommer bli en ledare i vårt lag och hjälpa de unga killarna, speciellt backarna.

– Vi måste efter fjolåret hitta tillbaka till de Tyringe står för, hårt arbete och uppoffrande spel där alla ger allt för varandra och för klubben, så de spelarna som är kvar blir viktiga i de arbetet som vi startade ifjol, avslutar Magnus Rahm.

Fakta Simon Ericsson
Född 1998-06-28
Längd / vikt 186 cm / 83 kg
Position Back
Skjuter Vänster
Moderklubb Tyringe SoSS
Klubbar i karriären Tyringe Hockey, Malmö Redhawks, IK Pantern
Prospects https://www.eliteprospects.com/player/270492/simon-ericsson

Dela med andra