Rutinerad dansk forward klar

Henrik Mærsk är en rutinerad spelare från Danmark och beskrivs som en alltid hårt jobbande forward. Efter ungdomsåren med Esbjerg har han spelat 139 matcher i danska högsta ligan och 10 matcher i Champions Hockey League för Esbjerg Energy.

Det två senaste åren har han tillbringat i Hockeyettan där han spelat för Vännäs HC och Kiruna IF och gjort 23 poäng (11 mål & 12 ass) på 66 matcher.

Text & Reklam

Rahm och Filips kommenterar

Magnus, hur vill du beskriva Henrik som spelare?

– En forward som trots att han bara är 23 år har han hunnit med över 100 matcher i danska högsta ligan och två säsonger i Hockeyettan.

– Henrik passar in bra i vårt unga lag. En kille som alltid jobbar hårt och är grym i boxplay.

– Det är inte alltid han syns i protokollet men med sitt arbete vinner han mycket puck och skapar ytor till sina lagkompisar. Såklart hoppas vi kunna plocka ut ännu mer av Henrik offensivt.

Sportchef Filip Steensbjerre, vad säger du om Henrik?

– Det känns mycket bra att få in Henrik Maersk i laget. Han är en hårt jobbande allroundforward. En tuffing med spetskvaliteter i boxplay som jag hoppas ska bli en viktig spelare för oss under säsongen.

– Maersk är sedan tidigare bra kompis med Loppatto som vi nyligen signat vilket enbart är positivt för oss och kommer att underlätta för båda i framför allt början på säsongen.

Nu har du landat två mer rutinerade forwards på två dagar. Och om vi tittar på center- och forwardssidan. Hur är statusen och kommer ni plocka in fler spelare där?

– Jag tycker att vår forwardsuppsättning känns riktigt intressant inför kommande säsong och i dagsläget tittar vi på att ta in en eller två forwards/center innan vi spikar forwardssidan.

Fakta Henrik Mærsk
Född 1996-07-28
Längd / vikt 182 cm / 83 kg
Position Forward
Skjuter Vänster
Moderklubb Esbjerg IK
Klubbar i karriären Esbjerg Energy, Vännäs HC, Kiruna IF, Tyringe Hockey
Prospects https://www.eliteprospects.com/player/169862/henrik-m%C3%A6rsk

Dela med andra

En annan skriver om “Rutinerad dansk forward klar”

Kommentarer är stängda.