Nyförvärv: Joakim Nilsson från Kumla HC

Tyringe lägger ännu en forward till lagbygget. Det är Joakim Nilsson som närmast kommer från Kumla HC där han spelat under två säsonger. Förra säsongen fick han ett litet genombrott och gjorde 22 poäng (12 mål & 10 ass). Joakim är fostrad i Oskarshamn där han har spelat hela vägen upp till J20 Elit och även testat på spel i Allsvenskan.

Tyringe Hockey säger välkommen till Joakim. Hur vill du beskriva dig som hockeyspelare?

– Jag är en hårt jobbande forward som är orädd och som gillar att ta avslut. Jag gillar att spela med fart och ta mig till mål och vara där saker händer.

Text & Reklam
Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB

Varför valde du spel i Tyringe kommande säsong?

– Jag var nere i Tyringe i veckan och fick en väldigt bra bild av klubben. Jag ser det som ett bra steg i min utveckling med tanke på alla de träningsmöjligheter som finns i och runt hallen.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Jag hoppas vi får ihop gruppen bra och att vi kan vara med och utmana.

Till sist. Hur mycket längtar du tills ni ska gå på is?

– Väldigt mycket!

Magnus & Filips kommentarer

Magnus, hur vill du beskriva Joakim som spelare?

– Joakim är en speedig forward som passar in i vårt lagbygge. Han är inte rädd för att göra det obekväma jobbet över hela banan. Bra på att skapa ytor åt sina medspelare och vinna tillbaka puckar. Sedan har han även näsa för målet och ta sig till farliga lägen.

På vilket sätt kommer Joakim bidra till laget?

– Vi vill bygga laget med killar som gör varandra bättre varje dag och här passar Joakim in perfekt. Han går in på sin tredje senior säsong och har haft en bra utveckling. Jag tror Joakim kommer kunna ta kliv även nästa år och bidra med både sitt hårda jobb i defensiven samt stärka vår offensiv.

Filip, du har gjort klar med ännu forward. Dina kommentarer?

– Det känns bra att ha gjort klart med Joakim. Han är en spännande spelare som vi vill ska producera i en offensiv roll. Nu börjar vi få lite alternativ och konkurrens på forwardssidan vilket känns väldigt positivt.

Fakta Joakim Nilsson
Född 1998-10-05
Längd / vikt 181 cm / 84 kg
Position Foward
Skjuter Höger
Moderklubb IK Oskarshamn
Klubbar i karriären IK Oskarshamn, Lindlövens IF, Kumla HC, Tyringe Hockey
Prospects https://www.eliteprospects.com/player/265291/joakim-nilsson

Dela med andra