Mitten av maj och mitt i lagbygget

Dags för en avstämning av hur det går med lagbygget i mitten av maj. Hur ser tränarna och sportchefen på spelare de fått in i laget och vad söker dem till platserna som är kvar att fylla. Så vi gav ordet fritt till Magnus Rahm, André Reimer och Filip Steensbjerre.

Målvakter

Strazz och Victor Carlsson klara. En kombo vi är mycket nöjda med. I Strazz har vi en rutinerad målvakt som vi vet vad vi får. Att Victor flyttar hem kommer ge Strazz bra sparring, sedan hoppas vi ju att Victor växer in i division 1-kostymen med hjälp av Strazz.

Backar

Här har vi tre alternativ fyra platser att fylla. Beror på ifall vi ska starta säsongen med sju backar och ha en plats öppen för en junior som får chansen att vara med att träna. Fyra unga backar klara men alla med erfarenhet av seniorhockey. Med dem klara så letar vi efter tre backar till.

Här vill vi gärna hitta en eller två med lite mer rutin som kan vara med och hjälpa och stötta de unga backarna. Vi har ett par namn som vi diskuterar med just nu och som har fått erbjudanden. Sedan har vi såklart öron och ögon öppna om några intressanta namn dyker upp på marknaden.

Centrar

Tre klara. Filip och Bálint från ifjol samt Casper Andersson från Teg. En ganska ung centersida men med erfarenhet av seniorspel. Vi letar även här efter en lite mer rutinerad center och här är det ett specifikt namn vi har en dialog med just nu. Men skulle de bli så att vi får fem centrar ger det oss fler valmöjligheter.

Forwards

Fem klara. Här diskuterar vi ifall vi ska ha åtta eller nio forwards från start eller lämna en plats öppen för våra juniorkillar. Troligtvis kommer vi starta med åtta plus en egen junior. Här letar vi också efter lite rutin. En sniper vill vi försöka få in men vet de är eftertraktade av många så vi får se vart vi landar. Men vi vill ha in två forwards med några års rutin.

Sammanfattning

Vi har just nu en ganska ung trupp som vi vill fylla på med rutin. Det sker ett dagligt arbete med att förhandla med spelare och agenter. Något som man som utomstående kanske tycker vore ett enkelt jobb. För att värva en ny spelare så brukar det bli 15 till 20 telefonsamtal. Det ska pratas med agenter, spelare, tränare och gamla lagkompisar för att få en så bra bild som möjligt av spelaren.

Vi vill bygga laget med killar vi tror ska passa ihop som grupp. Vi hoppas ju såklart att vi ska vinna matcher men samtidigt tycker vi det är viktigt att killarna utvecklas och blir bättre varje dag. Att det blir bra driv och kvalitet både på isträningar och fysträningar.

Det är detta pussel vi sitter med varje dag för att få ihop. Så nu har ni fått en liten inblick i hur våra tankar går om lagbygget.

Magnus, Andre och Filip

Dela med andra