Nyförvärv: Jacob Sandberg från Färjestad BK

Tyringe fortsätter lagbygget som utökas med Jacob Sandberg, nyförvärv från Färjestad BK J20. Jacob som närmast kommer från Färjestad BK J20 spelade även förra säsongen 18 matcher för Forshaga IF i HockeyEttan Västra. Jacob är en rightback som Magnus Rahm hoppas kunna bidra i det offensiva spelet. Under de två senaste säsongerna i J20 Superelit gjorde Jacob 28 poäng från sin backplats fördelat på 10 mål och 18 assist.

Vi hälsar Jacob välkommen till Skåne och Tyringe. Vad är dina tankar om att ha skrivit på för Tyringe Hockey kommande säsong?

– Tycker det känns väldigt bra. Känns som en bra och seriös klubb som vill komma långt. Känns som vi kommer kunna vara ett lag som utmanar.

Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB
Thurn Data & Systemkonsult

Varför föll valet på Tyringe?

– Jag kände att det är en bra klubb för mig att utvecklas som hockeyspelare för att ta nästa steg. Sen ville jag till södra serien för det är den bästa serien har jag hört.

Vad kommer du att bidra med till laget?

– Jag kommer att bidra med ett lugn över hela banan. Sen kommer jag bidra mycket offensivt där jag har mina styrkor.

Vad tror du om lagets chanser i den södra ettan?

– Som jag sa innan så tror jag att vi kommer vara ett lag som kommer att utmana. Får vi ihop en bra grupp på och utanför isen så kan det gå hur långt som helst.

Har du en hälsning till alla Tyringesupportrar?

– Att jag är sjukt taggad för att komma ner och få spela framför alla er. Jag hoppas att så många som möjligt tar sig ner till hallen när vi drar igång och att vi gör en riktigt bra säsong tillsammans.

Magnus & Filips kommentarer

Magnus, hur vill du beskriva Jacob som back?

– Jacob är som det heter en modern back med bra rörlighet på isen. Han blir också vår första rightback vilket jag ser som en fördel.

– Vi vet också att vi får en bra skolad kille som redan testat på senior spel. Vi tror att Jacob kommer passa bra in i vår grupp och kommer kunna bidra i det offensiva spelet, avslutar Rahm.

Sportchef Filips Steensbjerre säger så här om backen Jacob Sandberg:

– Jacob är en lovande back som har sina styrkor i det offensiva spelet. Det är såklart där vi hoppas att han ska kunna bidra till laget. 

– Nu gör han sin första hela säsong i Hockeyettan och det känns bra att han väljer att komma till Tyringe då vi ser potential i honom.

Fakta Jacob Sandberg
Född 2000-02-06
Längd / vikt 180 cm / 79 kg
Position Back
Skjuter Höger
Moderklubb Färjestad BK
Klubbar i karriären Forshaga IF, Tyringe Hockey
Prospects https://www.eliteprospects.com/player/317921/jacob-sandberg

Dela med andra

En annan skriver om “Nyförvärv: Jacob Sandberg från Färjestad BK”

Kommentarer är stängda.