Nyförvärv: Casper Åkesson från Jonstorp

Tyringe har gjort klart med Röglefostrade Casper Åkesson till kommande säsong. Casper är 21 år och har efter juniortiden i Rögle spelat en säsong för Helsingborgs HC och förra säsongen med Jonstorps IF i division 2. Under förra säsongen med Jonstorp gjorde han 18 poäng (9 mål och 9 ass). Kontraktet är skrivit på ett år.

Vi hälsar Casper välkommen till Tyringe och Tyrs Hov. Hur känns det?

– Det känns riktigt bra att ha skrivit på för Tyringe. Det ska bli fantastisk kul att få spela på Hovet inför Bluefoxes och jag har en riktigt bra känsla inför säsongen. Jag hoppas att så många som möjligt tar sig ner till hallen när vi drar igång och att vi gör en riktigt bra säsong tillsammans! 

Text & Reklam
Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB

Magnus & Filips kommentarer

Magnus, vilken typ av spelare vill du säga att Casper är?

– Casper är en allround spelare som är användbar i många spelformer. Jag känner Casper sedan tidigare och vi får in en spelare som alltid kommer till jobbet och har en grym arbetskapacitet.

– Med Casper i laget vet jag att det blir bra driv på träningarna både på isen men även off ice. En bra kille som bidrar till god stämning. Ska bli intressant att se honom på denna nivå igen efter ett år i div 2 där han oftast huserat i första kedjan.

Lagbygget fortsätter och har i och med Caspers underskrift två målvakter, två backar och fem forwards klara inför kommande säsong.

Filip, hur går dina tankar kring det senaste tillskottet i truppen?

– Casper har erfarenhet av spel på denna nivå tidigare och kommer med sin spelstil att tillföra mycket energi till laget. Han passar in väldigt bra i gruppen som vi kommer att ha på plats nästa säsong och vi är därför glada över att välkomna honom till Tyringe Hockey!

Fakta Casper Åkesson
Född 1999-03-15
Längd / vikt 186 cm / 77 kg
Position Forward/Center
Skjuter Vänster
Moderklubb Rögle BK
Klubbar i karriären Helsingborgs HC, Jonstorps IF, Tyringe Hockey
Prospects https://www.eliteprospects.com/player/326386/casper-akesson

Dela med andra

En annan skriver om “Nyförvärv: Casper Åkesson från Jonstorp”

Kommentarer är stängda.