Träningsmatch – Mörrum borta & Halmstad hemma

September betyder seriepremiär och Tyringe slipar vidare med två träningsmatcher. Först ut är Mörrum borta ikväll och två dagar senare Halmstad hemma i Tyrs Hov på fredagskvällen.

Helgen som gick var intensiv för laget. Direkt efter matchen borta mot Halmstad i fredags åkte dem vidare på teambuilding med bland annat övernattning i naturen och kanotpaddling. Allt för att skapa en starkare grupp och hitta ledare i laget.

Lagkaptener

Förra säsongens lagkaptener spelar inte kvar i Tyringe och säsongens är inte offentliggjorda. Hur går processen till, är det ni tränare som väljer eller är det laget som utser kaptenerna?

– Vi i ledarstaben har valt att ”scanna” av årets grupp och för att se hur den fungerar och vad som behövs för typ av ledarskap i gruppen, säger Jocke Andersson.

– Vi har fått några tydliga svar och testat att ge ett antal olika chansen att få leda laget extra under match som kapten eller assisterande.

Är det något ni har klart?

– Det börjar växa fram så smått. Så vi har en klar tanke som kommer att presenteras under kommande vecka.

Tiden för seriepremiären närmar sig och ni har två matcher som stundar i veckan.  Vad måste funka på isen genom hela matchen?

– Måste är ett tungt ord. Vi vill se att vårt grundspel i egen zon är tydligare och att vi kan jobba som enheter tillsammans ute på banan, förklarar Jocke.

Vilka spelar och vilka vilar?

– I onsdagens bortamöte mot Mörrum kommer Gabriel Jammeh och Sebastian Freed Karlsson vila.

Och vilka spelar matchen på fredag?

– Uttagningen till fredag väntar jag med till på torsdag.

Dela med andra
  •  
  •  
  •