Simon Ericsson är klar!

Tyringe presenterar sitt sista nyförvärv inför säsongsstarten i samband med ispremiären på Tyrs Hov. Och sist in i laget är vår egen Simon Ericsson som återvänder efter två år i Malmö där han spelat med Malmö Redhawks J20 och senast med IK Pantern i Allsvenskan. Under sin tid nere i Malmö fick Simon även prova på spel i både SHL och CHL med Malmö.

Vi säger välkommen tillbaka Simon. Du vänder hem till Tyringe efter spel i Malmö och IK Pantern. Hur har dina två år varit i Malmö?

– Tack så mycket!

– Mina år i Malmö och Pantern har varit väldigt lärorika. Jag har varit i en professionell och ny miljö där jag kunnat ta nästa steg både som person och hockeyspelare.

Thurn Data & Systemkonsult

Du fick prova på spel med Malmö i SHL och CHL. Hur är det att spela på högsta nivån inom svensk ishockey?

– Att få testa på SHL och CHL är såklart en häftig upplevelse. Det motiverar en att vilja bli ännu bättre.

Vad var det som gjorde att du bestämde dig för att vända hem till Tyringe?

– Jag trivs bra i min moderklubb. Både som spelare och privat. Men en stor anledning till att jag valde Tyringe är för de vill ta nästa steg. Vi ska överraska många denna säsong.

Hur har du utvecklats som spelare? Vad är den stora skillnaden på Simon för två år sen och den vi kommer få se på Tyrs Hov i vinter?

– Jag är i grunden samma spelare. En spelande tvåvägsback som gillar snabba uppspel och följa med upp i anfall. Den stora skillnaden är nog att jag haft en helt annan träningsmängd de senaste två åren, där jag slipat och jobbat med detaljer över hela banan.

Jockey & Filips kommentarer

Filip, det har surrats bland supportrar på sociala medier om att ”Hoppas Filip lockar hem Simon”. Och nu är det klart. Hur har vägen varit fram tills att du fick signaturen på papper?

– Som alltid har det varit en process med många telefonsamtal där mitt tålamod har fått sättas på prov. Jag har fått spela ett högt spel och gått ”all in” på Simon. Nu står vi här och kan presentera honom på ispremiären tack vare att vi hållt oss till planen.

– Det är en jätteskön känsla som är värd all tid och energi! Jag tycker att årets trupp känns spännande och att vi fått in både stabilitet och spets, något som saknats i Tyringe de senaste säsongerna. Nu visar vi tydligt vilken väg vi vill gå!

Är truppen komplett nu inför seriestarten eller kommer det fler överraskningar?

– Nu är truppen spikad. Det blir svårt att överträffa dagens överraskning!

Jocke, du har under två säsonger coachat Simon när du senast var i Tyringe. Hur vill du beskriva Simon som spelare och vilken är hans främsta egenskap?

– Simon är en proffsig och nyfiken spelare som tagit ytterligare steg i sin utveckling under tiden i Malmö Redhawks och IK Pantern. Simon är en offensiv back med fin skridskoåkning. Han kommer att passa väl in i laget.

Dela med andra
  •  
  •  
  •