Nyförvärv! Erik Kurtz

Tyringe spetsar till truppen lagom till ispremiären imorgon genom att plocka in ytterligare en forward. Det är Erik Kurtz som hämtas från Rögles juniorverksamhet där han bl.a. kamperat ihop Balint de senaste säsongerna. Under de två senaste säsongerna har han gjort 43 poäng (26 mål / 17 ass) för Rögles J20 Superlit.

Erik, hur känns det att representera Tyringe Hockey kommande säsong?

– Det känns spännande och bra att representera Tyringe Hockey nästa säsong. Det ska bli roligt att träffa gubbarna i laget och känna på miljön och Tyringe. Det ser spännande ut och jag är taggad inför nästa säsong.

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad
Thurn Data & Systemkonsult
Sparbanken Skåne

Vad kommer du att bidra med till laget?

– Jag kommer att bidra med fart och energi och jobba hårt runt hela banan. Jag har ett bra skott som jag ska använda så mycket jag kan och vara jobbig på isen och ta mig in på mål.

Vilka förväntningar har du på säsongen?

– Mina förväntningar på säsongen är att den ska bli så lång som möjligt. Och med det menar jag att vi ska göra allt för att slåss om platserna som krävs för att kvala upp till Allsvenskan. Jag tror laget har potential att uppnå det målet med hårt jobb och bra sammanhållning.

Filips kommentarer

Filip, hur skulle du vilja beskriva Erik?

– Jag skulle beskriva Erik som en powerforward med offensiva kvaliteter.

– Han har trots sin storlek bra fart på rören och ett bra skott. Jag gillar hur han tar sig mot mål, vare sig det handlar om att skjuta pucken eller att köra in näsan framför kassen. Det ska bli intressant att se hur han anpassar sig till seniorhockeyn.

Vad är det som gör att du väljer att satsa på Erik och ta in ytterligare en forward i truppen?

– Jag vill helt enkelt bredda truppen så att vi står bättre rustade inför kommande utmaningar. Nu känner jag även att vi kommer att ha en konkurrenssituation på varje position vilket jag ser som väldigt positivt. Det kommer att tävlas om platserna varje dag och det kommer att utveckla oss. Vi kommer heller inte att vara lika känsliga mot skador som föregående säsong, då det blev en stor spelaromsättning med mycket lån, utan kan förhoppningsvis jobba med att utveckla i stort sett samma grupp från dag ett.

Vi har förstått att Oscar Sjögren är ett frågetecken?

– Forwarden Oscar Sjögren, som är på try-out, har under sommaren opererats för en handledsskada och kommer att missa iallafall första ispasset med laget.

– Vi kommer att få ytterligare rapporter om skadan under morgondagen men förhoppningsvis hinner han att bli spelklar och redo att slåss för sin plats i laget väldigt snart.

– Det är givetvis tråkigt för Oscar men det är också ytterligare en anledning till att vi tar in Erik Kurtz när möjligheten dök upp, avslutar Filip.

Hur är statusen på övriga spelare i truppen?

– Alla är grymt spelsugna och längtar tills att säsongen ska dra igång!

Fakta Erik Kurtz
Född 1999-09-20
Längd / vikt 188 cm / 86 kg
Position Forward
Skjuter Höger
Moderklubb Rögle BK
Klubbar i karriären Tyringe Hockey
Aktuell Skriver sitt första seniorkontrakt
Elite Prospects https://www.eliteprospects.com/player/290077/erik-bengtsson-kurtz

Dela med andra
  •  
  •  
  •