Ny målvaktstränare

Tyringe har gjort klart med målvaktstränaren Anthon Hansson som förra säsongen framgångsrikt jobbade med Lars Volden i IK Pantern. Tidigare har han jobbat som målvaktstränare i Halmstad och Hanhals. Anthon är anställd för att vara hela föreningens målvaktstränare och kommer jobba med samtliga målvakter.

Tyringe anställer Anthon som ett led för att förverkliga målsättningen inom A-sektionen och göra klubben till ett attraktivt val. För U-sektionen blir det välkommet tillskott att hjälpa och stötta våra duktiga ungdomstränare.

Bilcentrumgruppen
Text & Reklam
SwedSafe

Alla målvakter är olika

Vi säger välkommen till Anthon. Du har ett förflutet som målvakt och har under en tid jobbat som målvaktstränare. Vilka är dem viktigaste egenskaper en framgångsrik målvakt ska ha idag?

– Den absolut viktigaste egenskapen, förutom kärleken till sporten, bör vara viljan att utvecklas, att vara extremt intresserad av att alltid vilja bli bättre. För att bli framgångsrik krävs ett noggrant och dedikerat arbete, och där är dessa två egenskaper ovärderliga. Rent målvaktsmässigt är instinkt och spelsinne viktiga egenskaper som ger bra förutsättningar.

Hur vill de beskriva ditt sätt att jobba målvakter? Stora som små.

– Alla målvakter är olika, och kommer att ta sig an och lösa situationer på lite olika sätt. Därför är det viktigt för mig att se målvakterna som enskilda individer och ge dem utrymme att själva påverka sina beslut. Dock finns det några allmänna punkter som jag anser att det är viktigt för alla målvakter att träna på, som positionsspel, fotarbete och blick. Strävan efter att alltid vilja aktivt rädda är också en grundsten som jag lägger stor vikt vid. 

– Utöver detta är struktur och tydlighet en stor del av min personlighet och mitt ledarskap, och det kommer förhoppningsvis hjälpa Tyringes alla målvakter att ta steg i vinter!

Sverige har många målvakter i NHL och anses vara världsledande. Om du måste välja en, vem är Sveriges bästa målvakt?

– Just nu skulle jag säga Robin Lehner.

Viktigt för hela föreningen

Filip, du anställer Anthon för att assistera Jocke och Andrée. Har det varit en prioriterad fråga för dig som sportchef att ha en målvaktstränare i föreningen?

– Det har det varit ända sedan förra säsongen då vi faktiskt blev bötfällda för att vi inte hade någon målvaktstränare i A-laget. Sedan är det givetvis jätteviktigt att våra målvakter får stöd och vägledning under säsongen som innehåller både toppar och dalar.

– Nu har jag tidigt tillsammans med Jocke haft möjlighet att lägga upp en strategi på hur vi vill forma organisationen och upplägget kring A-laget för att vi ska kunna ta nästa steg och där har målvaktstränaren en viktig roll, fortsätter Filip.

Var det viktigt att hitta en som jobbar med samtliga målvakter?

– För mig och styrelsen har det också varit prioriterat att hitta en målvaktstränare som arbetar för hela föreningen. Vi tror att Anthon är rätt person att inspirera och vidareutveckla våra målvakter även på ungdomssidan och samtidigt vara ett stöd och bollplank till våra ledare i U-sektionen.

– Detta är en satsning på Tyringe Hockey som förening som vi är jättenöjda med!

Dela med andra
  •  
  •  
  •