Status i truppen & spelare på tryout

Sportchef Filip Steensbjerre ger spelarna Oskar Sjögren och Anton Bengtsson chansen att kämpa till sig en plats i a-laget. Två lovande killar, båda födda 1999, som den gångna säsongen spelat juniorhockey och som nu ska ta steget in i seniorhockeyn.

Oskar har Frosta HC som moderklubb och kommer närmast från spel med Tingsryds J20-lag. Anton har Glimma HK som moderklubb och har den senaste säsongen spelat för Karlskronas J20-lag. Under säsongen 2014/15 spelade Anton några matcher i Tyringes J18-lag.

Sportchefen säger så här om Oskar och Anton:

– Det är två lokala spelare som kommer hit för att köra stenhårt och försöka ta en plats i den slutgiltiga truppen. Jag ser det som mycket positivt med möjligheten att få in ytterligare två spelare från närområdet samtidigt som det blir en konkurrenssituation i laget.

SwedSafe
Text & Reklam
Sparbanken Skåne

– Avtalet gäller från att vi går på is i augusti till och med 15 september, då vi måste ha tagit ett beslut om spelarnas framtid och erbjudit dem ett kontrakt senast det datumet.

Status i truppen

Hur ser det ut med truppen i övrigt? Är den fulltalig nu?

– Nej, vi ska ha in ytterligare två spelare innan vi är nöjda.

Vad är det för spelare som ska in i truppen?

– Vi ska ha in en back och en forward alternativt en center till.

Vad avgör om det blir en center eller en forward som tar den sista platsen?

– Det beror såklart på vilken typ av spelare det gäller. Vi ska ha in en spelare som lyfter oss, någon som drar loket och skulle det bli en forward känner vi oss trygga med att fylla den sista centerplatsen med en spelare ur befintliga truppen. Hittar vi inte den typen av spelare går vi efter en ren förstacenter.

Vad är det för typ av back som ska in då?

– Det är lite samma sak där. Vi ska ha in en back som går rakt in och bidrar.

Hur viktiga blir dessa två sista pusselbitarna i lagbygget?

– Dem blir viktiga då jag tror att dessa spelare kommer att sätta tonen för vår 3-års plan redan år 1.

Dela med andra
  •  
  •  
  •