Marcus Englund

Nyförvärv! Marcus Englund, back från Kongsvinger

Tyringe värvar den offensiva backen Marcus Englund från norska Kongsvinger som förra säsongen spelade i norska andraligan. Under sin sejour i Norge gjorde han 12 poäng på 22 matcher. Marcus är 21 år, har Bofors IK som moderklubb och har sen U16 spelat för BIK Karlskoga. Under de två sista säsongerna med Karlskoga spelade han med deras J20 Elit, där han gjorde 55 poäng (13 mål & 42 ass) från sin backplats. Kontraktet är skrivet över 1 år.

Vi säger välkommen till Tyringe Hockey, Marcus. Vad var det som fick dig att skriva på?

– Det fanns ingen tvekan att skriva på efter jag pratat med Jocke och Filip om vad klubben har att erbjuda i utvecklingsväg för en hockeyspelare.

Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB
Thurn Data & Systemkonsult

– Så det känns riktigt bra och roligt att skriva på för Tyringe hockey.

Vilka förväntningar har du på nästa säsong?

– Förväntningar på mig själv är väl inte så höga utan att komma till ishallen och kriga varje dag för att ta en plats i laget och för att utvecklas som hockeyspelare.

– Som lag har jag väl förväntningar att vi kommer ihop som en bra grupp och att vi kommer till träning/match och ger vårt yttersta. Då kommer vinsterna och vi får en underbar och rolig vinter.

Jocke och Filips kommentarer

Jocke Andersson, vilka är dina kommentarer om Marcus?

– Marcus är en back med ett bra skott och som har en ambition att växa in i seniorkostymen. Han vet vad vi kräver och är välskolad i BIK Karlskogas organisation. Han är en spelare vi hoppas kan ta steg både på och utanför isen.

Sjätte backen klar i ditt lagbygge, vilka är dina kommentarer Filip?

– Jag välkomnar Marcus till klubben och hoppas få se honom utvecklas i vår organisation. Han har uppsidor som vi tycker är intressanta och det är upp till honom att förtjäna sin plats i laget.

Klara spelare för säsongen 2019/2020

Fakta Marcus Englund
Född 1998-03-20
Födelseort Bofors
Längd / vikt 184 cm / 85 kg
Position Back
Skjuter Höger
Moderklubb Bofors IK
Klubbar i karriären Kongsvinger, Tyringe Hockey
Aktuell Skriver 1-års kontrakt med Tyringe
Elite Prospects https://www.eliteprospects.com/player/287728/marcus-englund

Dela med andra
  •  
  •  
  •