Anarp förlänger kontraktet med ytterligare en säsong

Andreas Anarp, som var första nyförvärvet inför förra säsongen, skriver på för ytterligare en säsong med Tyringe. Säsongen som gick samlade Andreas på sig 15 poäng (7 mål & 8 ass) vilket gjorde han till bästa poängplockare av backarna.

Andreas, du kom till Tyringe förra säsongen för att ta nästa steg i karriären. Blev det så tycker du?

– Det känns kul att ha skrivit ytterligare ett år med Tyringe. Jag hade en bra utvecklingskurva ifjol och är nöjd med min säsong även om vi inte riktigt fick ihop det med laget. Jag har haft en bra dialog med både Filip och Jocke under våren och känner att något intressant är på gång i Tyringe och där vill jag vara med och bidra.

Text & Reklam
Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad
Thurn Data & Systemkonsult

Mina förväntningar på nästa säsong är personligen att ta ytterligare kliv och fortsätta vara en av lagets ledande spelare. Vad gäller tabellplaceringar finns det bara ett streck att slåss om under hösten och jag hoppas att vi är med i den striden och förhoppningsvis är på övre halvan när man ska hem och äta julskinka i december.

Sportchefen kommenterar

Filip, du landar en tung förlängning på backsidan. Hur känns det?

– Det känns väldigt bra att Andreas stannar i klubben. Han är en oerhört viktig spelare för oss då han betyder mycket för laget både på och utanför isen.

Hur ser du på hans första säsong i klubben?

– Jag tycker att han levde upp till förväntningarna vi hade på honom när han anlände inför förra säsongen. Framförallt har han producerat nästan lika mycket på en säsong i Tyringetröjan som han gjorde över fyra säsonger i sin förra klubb.

Vad är det som gjort att det lossnat för honom i Tyringe tror du?

– Vi har sett hans styrkor och varit beredda att satsa på honom i en roll som utvecklar honom bäst som ishockeyspelare. Samtidigt vet jag att Andreas trivts väldigt bra i den rollen och det spelar självklart också in i insatsen och i valet att signera ett nytt kontrakt.

Hur ser du på honom inför nästa säsong?

– Självklart har jag högre förväntningar på honom nu. Det vet han också om men samtidigt kommer han att få bättre förutsättningar att vidareutvecklas med ett tydligt spelsystem och med en tränare i Jocke som har erfarenhet av spelarutveckling.

Lagbygget fortsätter

Hur ser det ut i övrigt med lagbygget?

– Vi är precis där vi vill vara, jag och Jocke. De sista pusselbitarna från förra truppen börjar komma på plats och vi har en tydlig bild över vilka spelartyper utifrån som vi vill ha in i laget.

Är det många som vill till Tyringe?

– Jag anser att allt det hårda arbete jag lagt ner sedan jag klev in i klubben börjar ge resultat. Att anställa Jocke har varit ett steg i helt rätt riktning och tillsammans har vi skapat oss förutsättningar som kommer att vara väldigt gynnsamma för klubben på lång sikt. Det finns spelare som gärna vill spela i Tyringe Hockey och ta del av våra möjligheter. Vi har spännande spelare på ingång och ser framemot kommande säsong!

Klara spelare för säsongen 2019/2020

Fakta #79 Andreas Anarp
Född 1995-06-31
Födelseort Nybro
Längd / vikt 178 cm / 82 kg
Position Back
Skjuter Vänster
Moderklubb Nybro IF
Klubbar i karriären IK Oskarshamn, Nybro IF, Tyringe Hockey
Aktuell Förlänger kontraktet med med Tyringe
Elite Prospects https://www.eliteprospects.com/player/114784/andreas-anarp

Dela med andra
  •  
  •  
  •