Fokus på ny tränare

Tyringe har tre spelare klara inför säsongen 19/20 men står utan tränare sedan det stått klart att Henrik Alfredsson och Tyringe Hockey går skilda vägar. Så fokus för sportchef Filip Steensbjerre ligger nu på att hitta en ny huvudtränare för kommande säsonger.

Ditt fokus ligger nu på att hitta en ny huvudtränare. Söker du brett med flera intressanta namn eller har du siktat in dig på en speciell?

– Efter Henriks utträde har de letats på bred front, men med en tydlig kravprofil med fokus på utbildande, erfarenhet, driv och engagemang för hela föreningen.

Sparbanken Skåne
Text & Reklam

Hur långt har du kommit? När hoppas du kunna presentera ett namn?

– Vi har diskussioner med ett par olika och hoppas ha träffat rätt på någon av dessa. Sen är det så att säsongen 18/19 fortsätter ett tag till för ett par av dem.

Så där är någon kandidat som är mer intressant än övriga?

– Kanske det.

Kan du nämna en viktig sak som måste stämma in i valet av tränare?

– Stort fokus är att vi som förening nu vill ta nästa steg. Att då hitta en tränare som har erfarenhet av att utveckla spelare/system och en tydlig plan för det är en av komponenterna.

– Vi ser gärna att tränaren har en stor samsyn om hur vi som förening kan utvecklas.

Hur ser arbetsgången ut nu på spelarfronten?

– Jag fortsätter att bearbeta spelarna i dagens trupp och tittar samtidigt på potentiella nyförvärv som kan komplettera truppen.

Någon som avvaktar valet av tränare?

– Där är nog många som är spända på att se vilken tränare jag kommer att presentera!

Klara spelare för säsongen 2019/2020

Dela med andra
  • 2
  •  
  •