Adam Ringdahl skriver seniorkontrakt

Adam Ringdahl skriver seniorkontrakt

Sportchef Filip Steensbjerre fortsätter med sitt lagbygge inför nästa säsong. Denna gång är det junioren Adam Ringdahl från ”dem egna leden” som Tyringe skrivit ett A-lagskontrakt med. Adam är fostrad i Osby IK men har spelat med Tyringes juniorer sen 2015.

Under den gångna säsongen har Adam gjort fyra A-lags matcher och varit en stabil center i vårt J20-lag med 28 poäng (15 mål och 13 ass) fördelat på 22 matcher.

 

Sparbanken Skåne
Text & Reklam

Filip, vad är det du ser att du vill satsa på Adam och vilken typ av spelare är han?

– Adam är en ung och utvecklingsbar forward som visat framfötterna när han har fått chansen i A-laget. Det är alltid tufft att komma upp i ett seniorlag och ta en annan roll än du är van vid men Adam har visat upp ett klokt spel och gör bra värderingar ute på isen, det vill jag att han ska fortsätta med. Han kommer att få bra förutsättningar att vidareutvecklas och jag tror på honom.

Hur viktigt är det för dig som sportchef att Tyringe lyfter upp juniorer?

– Det är självklart jätteviktigt. Samtidigt skall vi uppfylla det långsiktiga målet att etablera Tyringe Hockey som ett topplag i Hockeyettan. Då är det min uppgift som sportchef att hitta rätt balans i laget så att vi fortsättningsvis kan slussa in spelare från egna leden. Det är dem som är framtiden!

Har du fler på gång?

– Ja, jag har haft positiva samtal med spelarna och jag hoppas att många fortsättningsvis vill vara med på resan.

Klara spelare för säsongen 2019/2020

Fakta Adam Ringdahl
Född 1999-08-11
Födelseort Osby
Längd / vikt 180 cm / 77 kg
Position Center
Skjuter Vänster
Moderklubb Osby IK
Klubbar i karriären Osby IK, Tyringe Hockey
Aktuell Skriver sitt första seniorkontrakt
Presenteras i samarbete med Snad & Vattenbläst AB

Dela med andra
  • 16
  •  
  •