Upphämtning gav fjärde raka segern

På fredagskvällen hade Tyringe chansen på den fjärde raka segern när man tog emot Helsingborg hemma på Hovet – efter en stark upphämtning tog man den också!

4-3 (0-2, 0-0, 3-1, 1-0) efter förlängning. Så slutade Skånederbyt på Tyrs Hov när vårt blå och röda lag besegrade Helsingborgs HC. Det hela började med att gästerna tog ledningen med både 0-1 och 0-2 innan den första perioden var spelad. Att gästerna började starkast skvallrar även skottstatistiken om då de vann den med hela 4-17.

Den andra perioden förblev mållös, trots att hemmalaget hade chansen på reducering då man fick straff efter fyra minuter. Tyvärr tog gästernas målvakt Andreas Anarps försök. Denna perioden var Tyringe dock hetare som vi kan se på den nästan omvända skottstatistiken 16-4.

Thurn Data & Systemkonsult
Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB

Slutperioden var den mest händelserika och den började med att Tyler Coulter fick in en reducering assisterad av Felix Lidgren. Gästerna var inte beredda på att bjuda in Tyringe i matchen utan de utökade sin ledning i powerplay till 1-3.

Härefter var det Tyringe för hela slanten. Oliver Celec (Tyler Coulter & Mark Corbett) gjorde 2-3 efter dryga 10 minuter spelade, och bara 3 minuter senare kvitterade Belmin Mesanovic till 3-3. Närmare än så kom inte hemmalaget under ordinarie tid utan matchen gick till förlängning. Skottstatistiken i den tredje perioden slutade 12-9.

Förlängningen blev inte långrandig då Oliver Celec (Emil Larsson & Joakim Strandberg) kunde avgöra matchen redan efter 59 sekunder och fastställa slutresultatet 4-3.

Publiken denna kväll räknades till 661.

Fullständig matchfakta hittar ni HÄR!

Dela med andra
  • 4
  •  
  •