Tyringe lånar Mathias Mauritzon

Tyringe lånar in den 28 år gamla forwarden Mathias Mauritzon från Jonstorp till morgondagens möte mot Kalmar HC på Tyrs Hov. Lånet gäller en match.

– Vi dras med skador och sjukdomar i laget och behöver därför stärka upp forwardssidan. Jonstorp är spellediga imorgon och vi är tacksamma över att dem hjälper oss med den här möjligheten, säger sportchef Filip Steensbjerre.

Det blir alltså en återkomst för Mauritzon till klubben då han säsongen 14/15 noterades för 35 matcher och 14 poäng i Tyringetröjan.

Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB
Stoby Stoby
Sparbanken Skåne

– Mathias är en rutinerad spelare som utan större omställning klarar av utmaningen att gå in och göra jobbet som krävs för en match hos oss. Han vet vad som väntar på Tyrs Hov och han ser fram emot att komma hit och hjälpa laget. Det ska bli kul att se honom i vår omgivning igen och jag är glad att han tackade ja när han fick frågan, säger Steensbjerre.

Med Mauritzon in i laguppställning ser Tyringe ut att kunna mönstra fullt manskap till morgondagens match mot Kalmar. Sedan tidigare är både Adam Ringdahl och Isac Bexdal uppkallade från juniorerna denna helgen, där båda fick speltid i segermatchen senast mot Dalen, och fullgör forwardssidan.

– Kul att Bexdal fick göra debut! Även Ringdahl fick speltid för andra matchen i rad i en tajt match och avlastar för laget. Här tycker jag tränarna gör ett fantastiskt jobb med att ge våra ”egna” möjlighet till byten när tillfälle ges. Båda två är spelare för framtiden och behöver erfarenheten. Dem gör det bra. Sedan är det ingen hemlighet att vi fortfarande letar efter att förstärka med spelare utifrån som kan avsluta säsongen hos oss med tanke på vår situation, avslutar Steensbjerre.

Vi hälsar Mathias Mauritzon, som kommer att bära #9, välkommen tillbaka för en match till Tyringe Hockey!

https://www.eliteprospects.com/player/13545/mathias-mauritzon

Dela med andra
  • 4
  •  
  •