Nyförvärv – Oliver Henriksson & Anton Malmberg!

Lagbygget för säsongen 2017/2018 fortsätter – En center och en forward klar!

Tyringe Hockey har skrivit kontrakt med två nya spelare för den kommande säsongen. Det handlar om forwarden Oliver Henriksson och centern Anton Malmberg.

Oliver Henriksson

Oliver är född 1997 och han har Färjestads BK som moderklubb, där han spelade upp till och med U16 innan karriären gick vidare till Brynäs IF. Efter tre säsonger i Gävle och spel i Brynäs juniorlag, med ett SM-guld i J18, flyttade Oliver till Örebro HK. I Örebro J20 Superelit har han under sina två säsonger varit ett av lagets poängbästa spelare.

Oliver kommer att spela med nummer 72.

Välkommen till Tyringe Hockey! Kan du berätta lite om hur det har gått till när du skrev på för klubben?

– Tack! Jag har en agent som tog kontakt med klubben. Sedan ringde Mackan Norell upp mig och jag tyckte att det han berättade för mig lät spännande, så nu har jag också skrivit på.

Kan du beskriva dig själv som hockeyspelare? 

– Jag är en liten ytterforward som är skridskostark och spelskicklig. Jag jobbar hårt över hela banan och vill spela en offensiv hockey!

Vem är då Oliver Henriksson av isen och i omklädningsrummet?

– Många ser mig nog som en rolig prick. Jag är positiv, öppen och pratar med alla

Vad har du för förväntningar och förhoppningar på kommande säsong?

För egen del vill jag utvecklas och ta steg i rätt riktning. Annars tycker jag att laget ser spännande ut. Det känns som ett bra gäng och vi ska göra allt vi kan för att ta oss till Allettan.

Anton Malmberg

Anton är en stor center, 1.93 och 91 kg, född 1993. Han har Hv71 som moderklubb, men han har spelat sin seniorhockey i HC Dalen, Motala och Nässjö i Hockeytvåan. En liga som han har över 250 matchers rutin från.

Anton kommer att spela med nummer 93.

Välkommen till Tyringe Hockey! Kan du berätta lite om hur det har gått till när du skrev på för klubben?

 Tack så mycket! Jag fick till ett möte med Marcus och han presenterade bilden av hur han vill att hans lag ska spela och det fastnade jag för, samt att få chansen i Hockeyettan efter att ha strävat efter det länge. Jag har alltid som mål att bli bättre och spela på så hög nivå som möjligt.

Kan du beskriva dig själv som hockeyspelare? 

– Jag är ganska storväxt så jag försöker använda min storlek och räckvidd, sedan är jag väl inte den mest tekniska men jag bidrar med ledarskap och tar ansvar på isen.

Vem är Anton Malmberg av isen och i omklädningsrummet?

– Jag är lugn som person, men jag tycker att man ska kunna skratta och ha kul i omklädningsrummet och att man ska kunna prata med vem som helst och umgås med vem som helst. Privat så umgås jag mycket med min sambo och bara tar det lugnt.

Vad har du för förväntningar och förhoppningar på kommande säsong?

– Jag förväntar mig att vi är ett hungrigt lag som vill mycket och jag tror stenhårt på det. För min egen del så vill jag bidra med ett hårt arbete och ta den roll som jag blir tilldelad, men även vara med och producera framåt.

Vi hälsar Oliver och Anton varmt välkomna till Tyringe Hockey!

Dela med andra

En annan skriver om “Nyförvärv – Oliver Henriksson & Anton Malmberg!”

Kommentarer är stängda.