Marcus Björk

Nyförvärv – Marcus Björk!

Tyringe Hockey har skrivit kontrakt med den unge backen Marcus Björk för säsongen 2017/2018!

Marcus Björk är född 1997 och han har Leksands IF som moderklubb, vilka han spelade med upp till J20 Superelit. Det blev även några inhopp i A-laget i Hockeyallsvenskan säsongen 2015/2016. Den senaste säsongen spelade Marcus i Östersunds IK i den norra Hockeyettan, där det blev 9 poäng på 40 matcher.

Huvudtränare Norell har tränat Marcus Björk på en utvecklingscamp och säger så här om det senaste tillskottet:

SwedSafe

– Marcus är en väldigt rörlig och mobil back med bra skjuts i åkningen. Det är en av nycklarna i hans spel. Han är även tuff ute på isen, och är riktigt bra när han spelar aggressivt. Sedan är det en mycket bra kille att ha att göra med. Han tränar bra och det kommer vara kul att ha honom i laget. Bra karaktärer smittar!

Hemsidan träffade nyförvärvet på Tyrs Hov och pratade om det nypåskrivna kontraktet.

Välkommen till Tyringe Hockey! Kan du berätta lite om hur det har gått till när du skrev på för klubben?

– Tack så jättemycket! Min agent och Marcus Norell har en bra kontakt så det är på så sätt som Tyringe kom upp på tapeten. Jag var på en camp där Marcus var tränare, så jag har fått en inblick i hur han är som person och det känns riktigt bra. 

Kan du beskriva dig själv som hockeyspelare? 

–Jag är en tvåvägsback som gillar att följa med upp i anfall och som är skaplig på skridskorna. Det är väl hur jag skulle beskriva mig själv som hockeyspelare.

Vem är då Marcus Björk av isen och i omklädningsrummet?

– Jag skulle väl säga att jag är en ganska glad prick som gillar att prata med alla, och som vill sprida glädje. Så jag är nog ganska rolig att vara runt, tror jag.

Vad har du för förväntningar och förhoppningar på kommande säsong?

– Jag har höga förväntningar! Det blir ju ett ganska ungt lag och vi ska köra som fan. Vi ska spela en glad hockey med mycket fart och energi, så det ska verkligen bli kul!

Vi hälsar Marcus varmt välkommen till Tyringe Hockey!

Dela med andra

En annan skriver om “Nyförvärv – Marcus Björk!”

Kommentarer är stängda.