Play off ett delmål

33 matcher i grundserien är spelade.

Tyringe vann serien övertygande. 24 vinster, två oavgjorda och sju förluster blev det. Totalt gjordes  172 mål framåt medan 92 släpptes in. Ett snitt på 5.20 respektive 2.78.

Nu väntar andra utmaningar. Och det i form av vinna eller försvinna matcher. På torsdag styrs bussen mot Ulricehamn och första steget mot nästa delmål.

SwedSafe

Att vinna serien var det första. Något som också infriades.

– Men vi känner oss inte nöjda med det. Ingen är mätt och slår sig till ro. Det är nu det roliga börjar som vi tränat för sedan i april. Att gå in i ett play off ska bli riktigt roligt och vi har som nästa delmål att ta oss vidare till kvalserien till division, säger tränare Magnus Rahm.

Ni fick er en genomkörare i Alvesta i söndags. Blev seger i förlängning (2-3).

– De är duktiga. Tycker det är förvånande att Alvesta ligger där de ligger i tabellen. Men jag pratade med deras tränare och han sa de har svårt att föra matcherna. De trivs bättre mot bättre lag varför de kan bli en obehaglig överraskning i play off. Vi gjorde heller ingen bra match sett till inställning men vi rullade runt på fyra femmor hela tiden vilken  sig r en signal att vi kanske inte tog matchen på allvar.

Men nu blir det coachning?!

– Ja, nu i play off kör vi dem som är heta för dagen. Så har vi även gjort under säsongen i jämna matcher men nu får dem som visar sig pigga och heta mer speltid.

Har du scoutat övriga lag något?

– Jag ringer runt och pratar med folk jag känner som förhoppningsvis är villiga att bidra med information.

Vad vet du om Ulricehamn?

– De har en mycket bra första femma som gör mycket poäng. Två forwards och två backar toppar deras interna poängliga. Jonas Nilsson och Linus Bergman forwards vi får se upp med och få stopp på tidigt. Förhoppningsvis blir det mycket folk på matcherna både däruppe och

Läget i truppen?

– Är bra. Vi har lite frågetecken för Adam Falk och Sebastian Thuresson som fick några småskavanker mot Alvesta. Oscar Eliasson är sjuk och Viktor Åhlund är på väg tillbaka efter sjukdom så vi får se hur det ser ut inför matchen. Vi tränar måndag kväll, är lediga på tisdag sedan tränare vi igen på onsdag för att sedan åka till Ulricehamn vid lunchtid på torsdag.

Jani Palmr0os satt som reservmålvakt mot Alvesta. Hur ser du på hans intåg i laget?

– I och med att Viktor Åhlund nu är tillbaka efter sjukdom har vi konkurrens på alla platser i laget, även målvaktssidan, så vi får se på träningarna vilket lag vi tar ut.

Stefan Franzén

Dela med andra
  •  
  •  
  •