Mathias Sjöberg klar för Tyringe

Om en månad är det julafton. Tomten kom dock tidigt med en klapp till hockeyfansen i Tyringe.

Och det i form av backen Mathias Sjöberg som vänder åter efter en sejour i Kristianstad IK.

– Känns otroligt inspirerande och kul att vara tillbaka. Tyringe är klubben i mitt hjärta. Här har jag mina kompisar, vänner och familj, säger Mathias som förklarar beslutet att lämna division I-klubben KIK så här:

Text & Reklam
Thurn Data & Systemkonsult

– Tyckte inte jag fick mitt spel att stämma. Försökte kämpa in i det sista men till sist kände jag att det var nog. Och så dök det här upp med Tyringe vilket känns helt rätt. Ser verkligen farm mot att få spela i Tyrs Hov igen.

Inga hard feelings med KIK?

– Nej, det är en bra klubb att spela i.

Vad kommer ditt intåg i Tyringetruppen att innebära?

– Jag tänker bidra med energi, fart, skridskoåkning och hjärta. Förhoppningsvis blir det även en del poäng. Tycker om att att följa med upp i anfall och producera trots att jag spelar back.

Du gör debut direkt på fredagskvällen med derby borta mot Osby. Sedan Lund borta på söndag. Första hemmatchen är sedan den 28 november mot Limhamn.

– Det är lika bra att komma in i hetluften direkt. Och att spela derby är speciellt. Det blir tufft och tätt men jag och laget tänker inte vika undan.

Tränare Magnus Rahm är glad åt nyförvärvet:

– Det är väldigt positivt att få en en sådan erfarnen back. Han känner också de flesta killarna i gruppen så det blir inga problem att smälta in för honom. Dessutom har Nilkas Persson signalerat att han får förhinder framöver på grund av jobb så det var lyckat att Mathias kommer till oss istället.

Har varit många spelarövergångar senaste veckan. Kim Runemark spelade till exempel med KIK mot Nittorp. Och Daryl Bat var och tränade med KIK.

– Ja, så är det i dagens hockey. Sedan är det inte alltid vi kan gå ut och presentera saker förrän de är helt klara.

Vad tror du om matchbilden i derbyt?

– Det blir säkert ett helt annat Osby vi möter än det lag som vi möte hemma. Tror de lär satsa offensivt vilket vi får vara beredda på. Vi tänker köra på med vårt spela och absolut inte vika ner oss.

Fakta om Mathias Sjöberg:

Längd: 182 cm

Vikt: 92 kg

Skjuter: Left (vänster)

Tröjnummer: 4

Antal säsonger i Tyringe: 6

Övriga klubbar: Rögle BK, Kristianstads IK, Troja/Ljungby samt Frölunda (J18/20)

——

Stefan Franzén

Dela med andra
  •  
  •  
  •