Kärt återseende i Tyringe tröjan # 37 Martin Arup

Många drömmar har blivit sanna, idag meddelar Tyringe Hockey att den storväxte forwarden Martin Arup är klar för klubben, det är en spelare som kommer medföra mycket rutin till vårt lag.

Han kom till Tyringe redan 95-96 till 98-99 och under dessa 4 säsonger  han var i Tyringe blev 60 matcher och 40 poäng, sen spelade han 2 säsonger i allsvenska Rögle.

Säsongen  01-02 var han återigen tillbaka i Tyringe där han stod för 20 mål och 7 assist  och var en av de tongivande spelarna. Året efter blev han värvad av det då storsatsande Div1 laget Växjö Lakers som också tog det stora klivet upp till allsvenskan, under de 3 säsongerna Martin var i Växjö blev det 57 poäng  på ca 80 matcher.

Sand och Vattenbläst AB Snad & Vattenbläst AB
SwedSafe

Efter halva säsongen i Växjö 04-05  gick han till den norska elitserieklubben Comet där han under 4 säsonger stod för 111 poäng (76 mål 35 assist) på 185 matcher, och var en publikfavorit.

Säsongen  09-10 spelade han i den danska elitklubben Rodovre och även där var han en favorit bland publiken där han på 41 matcher (inkl kval) gjorde 23 mål 18 assist.
Förra säsongen spelade han i det franska laget Morzine-Avoriaz (32matcher 21 mål 7 assist).

Jag ringde upp Martin för att ställa några frågor.

Hur känns det nu Martin att komma tillbaka till Tyringe samt att gå ner och spela i Div2?
– Jo det skall bli spännande och kul att komma tillbaka till Tyringe där jag trivdes bra, och det skall bli kul att få chansen att hjälpa klubben i deras mål att nå Div 1. Sen har jag och min sambo precis blivit föräldrar samt att jag kan kombinera hockeyn med jobbet i Malmö.
Jag har fått uppleva mycket när jag har spelat utomlands så det känns helt ok.

Vad kommer du att bidra med i laget?
– Förhoppningsvis genom att göra det jag är bra på samt gå mycket på mål och skjuta mycket. Sen har man blivit en mer komplett spelare under de sista åren utomlands.

Vad vet du om Tyringe nu för tiden?
– Det jag har hört är att intresset för  hockeyn  är på topp efter några mindre bra år, och att jag längtar till att få spela i hovet igen.

Vi tackar Martin för frågorna och hälsar han välkommen tillbaka till Tyringe Hockey.

 

Text: Håkan Nordh
Bild: Privat Bild

Dela med andra